17. listopadu 2017 • 21:35

Bývalý šéf ruských olympioniků: Zastřelte zrádce, který mluvil o dopingu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý ředitel moskevské antidopingové laboratoře Grigorij Rodčenkov, který po loňském odchodu do USA promluvil o státem organizovaném dopingu v Rusku, by si podle někdejšího šéfa ruských olympioniků Leonida Tjagačova zasloužil zastřelit. Čestný předseda Ruského olympijského výboru v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Govorit Moskva uvedl, že Rodčenkov by měl být postaven před popravčí četu, tak jako by to udělal Stalin.



Mezinárodní olympijský výbor odmítl vyjádření jednasedmdesátiletého funkcionáře, který vedl národní olympijský výbor v letech 2001 až 2010, komentovat. Kvůli státem řízenému dopingu a manipulacím se vzorky, na které poukázalo vyšetřování Světové antidopingové agentury, hrozí Rusům neúčast na únorových hrách v Pchjongčchangu.

MOV dnes oznámil, že výkonná rada dlouho očekávané rozhodnutí vynese hned první den zasedání v Lausanne 5. prosince. Vycházet bude ze zjištění dvou svých komisí vedených Švýcarem Samuelem Schmidem a Němcem Denisem Oswaldem.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud