20. listopadu 2017 • 12:34

Tady půjde o medaile! Prohlédněte si sportoviště na ZOH v Pchjongčchangu

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimní olympijské hry 2018 v Jižní Koreji budou v únoru středem pozornosti celého sportovního světa. A ačkoliv pořadatelským městem je Pchjongčchang, přímo v něm se žádná ze soutěží odehrávat nebude. Hlavními dějišti budou dvě oddělené oblasti, horská střediska v okolí Pchjongčchangu a zhruba 45 minut vzdálené pobřežní město Kangnung, kde se budou konat halové disciplíny. Seznamte se se všemi sportovišti, kde se budou rozdělovat medaile na ZOH 2018!



Horské středisko Pchjongčchang

Olympijský stadion

Pohled na olympijský stadion pro ZOH 2018 a jeho okolíFoto Profimedia.cz

Na nově vybudovaném olympijském stadionu pro 35 tisíc fanoušků proběhne zahajovací a závěrečný ceremoniál. Zajímavostí je, že stadion také neleží přímo v Pchjongčchangu, ale v blízkém městečku Tegwalljong.

Alpensia - biatlonový areál

Biatlonové středisko AlpensiaFoto Profimedia.cz

Biatlonové středisko je umístěné v pchjongčchangských horách, přibližně 750 metrů nad mořem. Základ byl postaven už v roce 1995, před pár lety proběhla rozsáhlá rekonstrukce celého resortu. Areál nabídne osm metrů širokou trať, střelnice je pak 82,5 metrů dlouhá a 50 metrů široká. Zde se uskuteční všechny biatlonové závody, každý z nich může na tribunách sledovat 7 500 diváků. V březnu 2017 si zdejší tratě vyzkoušela i Gabriela Koukalová a spol. v rámci závodů Světového poháru - více čtěte ZDE »

Program biatlonu na olympiádě najdete ZDE »

Alpensia - areál pro běžecké lyžování 

Středisko lyžařského slalomu AlpensiaFoto Profimedia.cz

Lyžařský areál s tribunami pro 7 500 diváků je připravené hned pro dvě olympijské disciplíny – běh na lyžích a severskou kombinaci. Lyžařské středisko je umístěné v těsné blízkosti toho biatlonového, bylo rovněž postavené v roce 1995, v roce 2009 bylo zrekonstruováno.

Proram olympiády: běžecké lyžování na ZOH 2018 »

Program olympiády: severská kombinace na ZOH 2018 »


Alpensia - skokanský areál

Skokanské středisko AlpensiaFoto Profimedia.cz

Skokanský areál pojme 8 500 diváků, kteří zde mohou sledovat severskou kombinaci a skoky na lyžích. V areálu je pět skokanských můstků, tři tréninkové (K60, K35, K15) a dva závodní (125m a 98m). V areálu je umístěn fotbalový stadion, který mimo olympiádu využívá tým Kangwon FC. Hřiště bude na olympiádě sloužit jako přistávací plocha.

Program olympiády: skoky na lyžích na ZOH 2018 »

Alpensia - olympijská dráha 

Olympijská bobová dráhaFoto Profimedia.cz

Na olympijské dráze se budou konat závody hned tří disciplín – boby, skeleton a saně. Podél dráhy se vejde 7 tisíc diváků. Dráha pro boby a skeleton je dlouhá přesně 1 376,38 metrů se sklonem 9,48 %. Mužské závody na saních nabídnou sklon 9,69 % a dráhu dlouhou 1344,08 metrů, ženské závody na saních pak mají trasu dlouhou 1 201,82 metrů a sklon 8,97 %. Bobová dráha byla postavená speciálně pro nadcházející olympijské hry a vyšla na přibližně 115 milionu dolarů.

Program olympiády: boby na ZOH 2018 »

Program olympiády: saně na ZOH 2018 »

Program olympiády: skeleton na ZOH 2018 »


Snow Park Phoenix 

Sněžný park PhoenixFoto Profimedia.cz

Snow park Phoenix pojme až 18 tisíc diváků, z toho 12 tisíc sedících. Zde budou moci sledovat závody v akrobatickém lyžování a snowboardingu. Dráha je připravená na všechny možné disciplíny těchto dvou sportů, včetně slopestyle, paralelního obřího slalomu či ski crossu. Čeští fanoušci by se tak tady mohli dočkat i více medailových úspěchů třeba v podání Evy Samkové , Ester Ledecké či Šárky Pančochové .

Program olympiády: snowboarding na ZOH 2018 »

Program olympiády: akrobatické lyžování na ZOH 2018 »


Lyžařské středisko Jeongseon 

Alpské středisko JeongseonFoto Profimedia.cz

Středisko se nachází na hoře Gariwang a budou zde probíhat závody v alpském lyžování. K vidění bude sjezd, superobří slalom a superkombinace. Diváků se sem dostane až 6 500, z toho 3 600 sedících. Středisko se oficiálně otevřelo v roce 2016 a rozruch vzbudila i jeho výstavba, kdy se kácela část "svatého" lesa kolem posvátné hory Gariwang.

Program olympiády: alpské lyžování na ZOH 2018 »

Lyžařské středisko Jongpchjong

Alpské středisko YongpyongFoto Profimedia.cz

Ve druhém středisku pro alpské lyžování budou k vidění zbylé disciplíny, tedy obří slalom, slalom a týmové závody. Středisko Jongpchjong pojme až 12 tisíc diváků. Jedná se o největší lyžařské a snowboardové středisko v Koreji, je zde 31 sjezdovek, v létě se tu hraje golf.

Pobřežní středisko Kangnung

Hokejová hala Kwandong

Hokejová aréna KwandongFoto Profimedia.cz

Na zimních olympijských hrách jsou připravené hned dvě hokejové arény. Ta menší pojme 6 tisíc sedících diváků. Hokejisté a především hokejistky, které zde odehrají celý turnaj, budou bruslit na kluzišti dlouhém 60 metrů a širokém 30 metrů. Nově postavená aréna v budoucnu bude sloužit jako areál pro bruslaře.

Program olympiády: hokejový turnaj žen na ZOH 2018 »


Hokejová aréna Kangnung 

Hokejová aréna GangneungFoto Profimedia.cz

Druhou hokejovou arénou je aréna v samotném městě Kangnung. Do ní se vejde 10 tisíc diváků a v třípatrové hale se budou konat zápasy mužů a souboje o medaile. Aréna je nová, byla dostavěna v březnu letošního roku a vyšla na 90 milionů dolarů.

Program olympiády: hokejový turnaj mužů na ZOH 2018 »

Curlingové centrum Kangnung

Curlingový zimní stadionFoto Profimedia.cz

Zimní stadion ve městě Kangnung bude centrem pro curlingová klání. Do malé haly z roku 1998 se vtěsnají tři tisícovky sedících diváků. V rámci příprav na olympijské hry prošel stadionek rekonstrukcí, proběhnou zde i následné paralympijské hry.

Program olympiády: curling na ZOH 2018 »


Ice Arena Kangnung 

Lední plocha GangneungFoto Profimedia.cz

Lední plocha v aréně bude sloužit pro krasobruslení a rychlobruslení na krátké dráze, neboli short track. Do arény se vejde 12 tisíc sedících diváků, umístěné zde jsou dvě ledové plochy, obě o velikosti 60x30 metrů.

Program olympiády: krasobruslení na ZOH 2018 »

Program olympiády: short track na ZOH 2018 »


Ovál Kangnung 

Ovál GangneungFoto Profimedia.cz

Stavba pro závody v rychlobruslení byla dostavěna v lednu letošního roku těsně před začátkem mistrovství světa, které se zde konalo. Hala nabídne klasickou dvojitou trať dlouhou 400 metrů, do arény se vejde 8 000 diváků a čeští fanoušci doufají, že tady díky Martině Sáblíkové bude několikrát znít česká hymna.

Program olympiády: rychlobruslení na ZOH 2018 »

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud