7. ledna 2014 • 10:00

Hejda: Já s tím počítal. Ale že nejede Hudler, to mi hlava nebere

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho jméno spolu s útočníkem Jiřím Hudlerem fanoušci i experti nejvíce skloňují. Ptají se: Proč není v olympijské nominaci Jan Hejda? Nejvytěžovanější český obránce v NHL? „Ale zklamaný ani nejsem. Dopředu jsem počítal s tím, že v týmu nebudu,“ reagoval klíčový zadák Colorada pro iSport.cz. Tušil, že pro trenéra Aloise Hadamczika není zrovna on ten vyvolený...



Už po květnovém šampionátu, který celkově českému týmu nevyšel, byl hodně rozmrzelý. A vnitřně byl smířený s tím, že to může být úplně poslední zápas za reprezentaci.

„Takže nejsem překvapený. Tak nějak jsem nepočítal s tím, že bych potom, co se odehrálo na mistrovství, mohl jet,“ řekl Hejda, jemuž se nezdály Hadamczikovy trenérské metody.

„Nejsem hráč, který umí úplně ve všem improvizovat. Potřebuju vědět přesný systém, jak se hraje, co udělají spoluhráči. A to vůbec nefungovalo,“ uvedl mistr světa z Vídně z roku 2005 a účastník posledního olympijského turnaje ve Vancouveru před čtyřmi lety.

To, že není v českém týmu, tak bylo překvapením hlavně pro trenéra Patricka Roy, pod nímž prožívá Colorado výtečný vstup do sezony. „Ptal se mě, jestli to nebude mít vliv na můj výkon v zápase. Ale uklidnil jsem ho, že určitě ne. Že jsem s tím počítal, že se v nominaci neobjevím,“ řekl Hejda.

Jeho Colorado se totiž v noci na dnešek utkalo s Calgary, český obránce si při porážce 3:4 připsal jednu asistenci.

Hudler? To mi hlava nebere

„Trenérům v Coloradu jsem se snažil vysvětlit, proč v týmu nejsem. Byl jsem v klidu, na zápas jsem se soustředil maximálně. V tom nebyl problém,“ reagovala opora Avalanche. Proti němu nastoupil Jiří Hudler, další opomenutý.

„To vůbec nechápu, proč on v týmu není. Tohle mi hlava nebere,“ reagoval Hejda, jenž necítí hořkost. A českému týmu bude na dálku držet palce.

„Rozhodně to není tak, že bych byl nějak ukřivděný. Věřím, že to kluci zvládnou. Je jich tam dost zkušených na to, aby věděli, co dělat. A že si to sami ukočírujou,“ naznačuje, že by se měli spolehnout hlavně sami na sebe. A ne na to, že jim cestu ukáže trenér...

Je jasné, že mezi ním a Hadamczikem to už během šampionátu jiskřilo. Trenér na včerejší tiskové konferenci o Hejdovi řekl: „Sledovali jsme jeho zápasy, mluvil s ním Franta Musil (asistent trenéra). Na malém hřišti je to velmi dobrý hráč, má mimořádnou sezonu. Ale vybrali jsme jiné proto, že jsme byli přesvědčeni, že na široké kluziště patří oni.“

Jedno se zdá být jisté. Pod současným trenérem má Hejda dveře do národního týmu definitivně zavřené...

Jan Hejda v nominaci pro Soči chybí. Počítal s tím už od loňského šampionátu, kde si s koučem Hadamczikem nesedl...
Jan Hejda  v nominaci pro Soči chybí. Počítal s tím už od loňského šampionátu, kde si s koučem Hadamczikem nesedl...

Hadamczik nominoval tým pro Soči. Nedvěda bere, Hudlera ne
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud