10. února 2014 • 21:04

Poláci se báli o svého hrdinu! Stoch po triumfu zkolaboval

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Chvíle nadšení vystřídaly v Polsku obavy poté, co v neděli večer, pár desítek minut po svém triumfálním vítězství v závodě na středním můstku, nový národní hrdina Kamil Stoch v útrobách olympijské budovy zkolaboval. Podle některých zdrojů byl v bezvědomí. Ze schodů, kde upadl, byl okamžitě odveden a následně se vzpamatoval.



Poláci skoky na lyžích milují, a kdo pro ně vyhraje zlato, chytí je bezvýhradně za srdce. O to víc je polekala zpráva, že Kamil Stoch, po Wojciechu Fortunovi (Sapporo 1972) druhý polský olympijský vítěz ve skoku na lyžích, zkolaboval na cestě z Květinového ceremoniálu na tiskovou konferenci.

„Spadl na schodech. Svědci se báli, že je mu něco opravdu vážného,“ hlásil norský list Dagbladet, jehož fotograf scénu i zachytil.

VIDEO: Poláci oslavují zlatý skok Kamila Stocha

Stoch se následně přiznal, že nevolno mu bylo celý den. Ráno se probudil ve stavu podobnému kocovině; bolela ho hlava, žaludek mu plaval na vodě. Do toho si naměřil zvýšenou teplotu. Prý dokonce uvažoval o tom, že skákat nebude.

„Říkal jsem si, jestli by nebylo lepší vyléčit se na závod na velkém můstku,“ řekl Stoch.

Lékař polské výpravy přičítal nevolnost stresu ze závodu. A kolaps po něm za důsledek vyčerpání.

„Žádný můj zásah ale nepotřeboval. Do vesnice jsme se vrátili zhruba ve dvě hodiny v noci a Kamil šel spát,“ uvedl doktor Alexander Winiarski.

Stoch je druhým skokanem na lyžích po dlouhých dvaceti letech, který v jedné zimní sezoně vyhrál jak mistrovství světa, tak olympijské zlato. Mezi lety 1993 a 1994 se to povedlo Norovi Espenu Bredesenovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud