15. února 2014 • 16:50

Neuvěřitelné! Americký hrdina Oshie jel s Rusy 6 nájezdů, dal čtyři

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný Malkin, Dacjuk ani Kovalčuk. Při nájezdech v utkání USA s domácím Ruskem zářil sedmadvacetiletý útočník St. Louis Blues T. J. Oshie. Dvakrát odvrátil svému reprezentačnímu celku prohru, v osmém nájezdu rozhodl o výhře USA. Při nájezdech se rozhodně neztratí, nejen na olympiádě v Soči.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 2. • 13:30
USA
USA
3:2
ONLINE
15. února
13:30
Rusko
Rusko
Góly

Domácí: 36:34. Fowler, 49:27. Pavelski, . Oshie

Hosté: 29:15. Dacjuk, 52:44. Dacjuk

Sestavy

Domácí: Quick – Orpik, Martin, Suter (A), McDonagh, Fowler, Shattenkirk, Carlson – Callahan, Backes, Parise (C) – Kessel, Pavelski, Van Riemsdyk – Brown (A), Kesler, Kane – Oshie, Stastny, Pacioretty – Wheeler. Trenér: Dan Bylsma.

Hosté: Bobrovskij – Vojnov, Markov, Medveděv, Jemelin, Tjutin, Nikulin, Bělov, Nikitin – Kovalčuk (A), Dacjuk (C), Radulov – Sjomin, Malkin, Ovečkin (A) – Kuljomin, Anisimov, Tarasenko – Popov, Těrešenko, Ničuškin. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

Rozhodčí

Meier (USA), Vinnerborg (SWE) – Devorski (CAN), Wilmot (CAN)

Stadion

Bolšoj Ice Dome, Soči, Rusko

Musí být pořádný zápřah na nervy, když víte, že výsledek zápasu leží jen na vašich bedrech a všichni fanoušci týmu upírají své naděje pouze na vás. T.J. Oshie si však dokáže udržet klidnou hlavu a tento fakt ho nerozhodí. Díky svému klidu je také nejlepším střelcem v nájezdech v celé NHL a dokázal to i na olympiádě v Soči.

Hokejové utkání USA s Ruskem bylo napínavé už od začátku. Třetí gól Rusů však rozhodčí neuznal a poté, co Kane neproměnil svůj únik, se zápas posunul do prodloužení. Pár šancí bylo, ale ani Dacjuk na jedné straně, ani Kane nadruhé je neproměnil. V nájezdech pak byla řada na jiném hráči.

Americká lavička gratuluje střelci Oshiemu k proměněnému nájezdu
Americká lavička gratuluje střelci Oshiemu k proměněnému nájezdu

„Trochu jsem vnímal tlak. Ale jakmile se hokejka dotkne ledu, už je to jenom o vás a brankáři. Podařilo se mi vždycky Bobrovského nechat napnutého. Jsem rád, že se to povedlo, i když to byly docela nervy,“ vykládal americký útočník, který v zámoří hraje za tým St. Louis Blues.

V NHL je Oshie v nájezdech bezkonkurenčně nejlepší. V sezoně už nastoupil k deseti nájezdům, proměnil jich sedm. Během jediného zápasu na zimních olympijských hrách v Soči měl příležitost ukázat svůj um hned šestkrát! Za záda ruského brankáře se trefil čtyřikrát. V páté a šesté sérii odvrátil prohru a v osmé rozhodl o tom, že USA ovládne skupinu A.

Tabulka skupiny A na ZOH v Soči:

1. USA 2 1 1 0 0 10:3 5
2. Rusko 2 1 0 1 0 7:5 4
3. Slovinsko 2 1 0 0 1 5:6 3
4. Slovensko 2 0 0 0 2 2:10 0

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud