16. února 2014 • 20:22

Vítěz duelu Česko - Slovensko ve čtvrtfinále vyzve Američany

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OSMIFINÁLOVÉ DVOJICE | Slovenští hokejisté pořádně zamíchali osmifinálovými plány svých soupeřů na olympiádě v Soči. Bojovným výkonem proti Rusku vydřeli bod (po remíze 0:0 padli v samostatných nájezdech) a v boji o čtvrtfinále v úterý vyzvou Česko. Navíc zhatili přímý postup do čtvrtfinále domácím Rusům, kteří se budou muset předvést navíc proti Norsku. Vítěz duelu Česko - Slovensko narazí ve čtvrtfinále na tým USA.



Specifický formát olympijského turnaje poslal přímo do čtvrtfinále vítěze všech tří skupin a nejlepšího z druhého místa. Zbytek se srovnal podle bodových zisků a pořadí ve skupinách, tahle tabulka pak rozhodla o osmifinálových dvojicích - první s osmým, druhý se sedmým atd.

Český tým v celkové tabulce turnaje v Soči, která rozhoduje o nasazení do play off, skončil sedmý a Slováci desátí. Pořadí se určuje postupně podle umístění v základní skupině, počtu bodů, rozdílu skóre, vyšší počtu vstřelených branek a v případě stále rovnosti i podle pořadí na žebříčku IIHF.

Zajímavou pozici mají Slovinci, kteří narazí na Rakousko, Švýcaři se utkají s Lotyšskem a Rusové nastoupí proti Norsku. Domácí pak v případném čtvrtfinále čeká Finsko, vítěz zápasu Švýcarsko - Lotyšsko narazí na Kanadu, Česko, nebo Slovensko vyzve Američany. Vítěz duelu Slovinsko - Rakousko se utká s nejlepším Švédskem.

V úterý se hrají tři duely v hale Bolšoj postupně od 9:00, 13:30 a 18:00 SEČ. Zbývající osmifinálový zápas se uskuteční v 18:00 v hale Šajba. Pořadí zápasů schválí IIHF v pondělí v 11 dopoledne.

Jandač o stavu českého hokeje: Musíme se probrat!
Video se připravuje ...

1. Švédsko 9 10:5
2. USA 8 15:4
3. Kanada 8 11:2
4. Finsko 7 15:7
osmifinále    
5. Rusko 6 8:5
6. Švýcarsko 6 2:1
7. Česko 3 6:7
8. Slovinsko 3 6:11
9. Rakousko 3 7:15
10. Slovensko 1 2:11
11. Lotyšsko 0 5:10
12. Norsko 0 3:12
osmifinále čtvrtfinále
Rusko - Norsko Finsko
Švýcarsko - Lotyšsko Kanada
Česko - Slovensko USA
Slovinsko - Rakousko Švédsko

Nasazení pro páteční semifinále play off:
vítěz Švédsko/Slovinsko-Rakousko - vítěz Finsko/Rusko-Norsko,
vítěz USA/ČR-Slovensko - vítěz Kanada/Švýcarsko-Lotyšsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud