17. února 2014 • 16:36

Další česká MEDAILE! Famózní Soukalová dojela v Soči stříbrná

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dočkala se! Česká biatlonistka Gabriela Soukalová doběhla ve stíhacím závodě žen na 12,5 kilometrů na druhém místě. Po dvou čtvrtých místech tak 24letá závodnice získává v Soči svou první olympijskou medaili. Rychlejší byla jen suverénní Běloruska Domračevová. Ta má ze Soči už třetí zlato, což na jedněch hrách ještě žádná žena nedokázala. Třetí dojela Norka Tiril Eckhoffová, další Češka na startu Veronika Vítková obsadila deváté místo.



Soukalová získala pro Českou republiku v Soči pátý cenný kov a třetí medaili z biatlonových tratích po stříbru Ondřeje Moravce ze stíhacího závodu a bronzu Jaroslava Soukupa ze sprintu.

Soukalová , aktuálně čtvrtá žena Světového poháru, potvrdila, že se umí dobře orientovat i v biatlonovém pelotonu v rámci závodu s hromadným startem pro 30 žen, v němž vloni dosáhla v Chanty-Mansijsku na jeden ze svých sedmi triumfů v seriálu.

Jedna ze spolufavoritek dnešního závodu se od úvodu držela v popředí. Po první střelecké položce vleže opouštěla stadion na třetím místě a od té doby už umístění na stupních vítězů nepustila.

Po dvou "bramborách" stříbro! Gabriela Soukalová se dočkala olympijské medaile, když v závodě na 12,5 kilometru s hromadným startem obsadila druhé místoFoto ČTK/AP

Po druhé střelbě si o jednu příčku polepšila a bez chyby pokračovala i na první položce vestoje. Skvěle běžela a k závěrečné střelbě dorazila na druhém místě s velkým náskokem před dalšími soupeřkami.

Hned první ranou minula, ale na rozdíl od předešlých dvou závodů si na poslední položce nenechala medaili vzít.

Zachovala klid, dalšími čtyřmi výstřely trefila terč a o stříbro už ji nepřipravil ani jeden trestný okruh.

V závěrečném kole se na ni sice dotahovaly Norka Eckhoffová a Němka Evi Sachenbacherová-Stehleová, ale česká jednička druhé místo s přehledem uhájila o sedm vteřin.

Závod ohrožovala mlha, kvůli níž museli pořadatelé odložit dopolední klání mužů. Počasí se ale nakonec umoudřilo a biatlonistky tak mohly vyrazit na trať podle plánu.

Biatlon: Ženy - závod s hromadným startem (12,5 km):

1. Domračevová (Běl.) 35:25,6 (1 tr. okruh), 2. Soukalová (ČR) -20,2 (1), 3. Eckhoffová (Nor.) -27,3 (1), 4. Sachenbacherová-Stehleová (Něm.) -28,3 (0), 5. Gregorinová (Slovin.) -39,4 (0), 6. Hojniszová (Pol.) -54,9 (0), 7. Mäkäräinenová (Fin.) -1:01,5 (2), 8. Pidhrušná (Ukr.) -1:11,5 (0), 9. Vítková (ČR) -1:23,7 (0), 10. S. Gasparinová (Švýc.) -1:29,3 (2).

Je to tam! Soukalová se raduje z olympijské medaile v Soči
Je to tam! Soukalová se raduje z olympijské medaile v Soči

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud