24. února 2014 • 04:40

Kometa Samková, nájezdy Oshieho? Vyberte NEJ olympijský zážitek!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Na zimní olympiádu už čeští fanoušci jenom vzpomínají, ale některé zážitky jim z hlavy jen tak nezmizí ani po konci soutěží. Jaký zážitek ze zápolení v Soči utkvěl v hlavě nejvíc vám? Vybírejte z TOP desítky, kterou vám nabízí server iSport.cz.



ČESKÉ ZÁŽITKY

Kometa Samková

Zrodila se hvězda. Zlatá Eva Samková nejdřív očarovala fanoušky suverenitou, jakou prolétla všechny jízdy ve snowboardcrossu a pak očarovala fanoušky i knírem v národních barvách nakresleným pod nosem a bezprostředním chováním.

Samková pod palbou otázek: Má kluka? Jak slavila? Kdy potká Jágra?
Video se připravuje ...

VIDEOBLOG: Vyznání pro Samkovou. Tenhle knír je pro tebe
Video se připravuje ...

Biatlonu pršely medaile

Ještě nikdy předtím čeští biatlonisté nevezli domů z olympiády medaile a teď pobláznili Česko medailovým přívalem. Nejaktivnější byl v tomto pohledu Ondřej Moravec s třemi cennými kovy. Dvěma medailemi se může pochlubit Jaroslav Soukup a Gabriela Soukalová. Potlesk a respekt!

Zase zlato pro Sáblíkovou

Hlavní česká hvězda z Vancouveru stále září. A jak… Na své nejoblíbenější pětikilometrové trati nedala soupeřkám šanci a jako vůbec první česká sportovkyně dokázala na zimní olympiádě obhájit zlato. Navrch si veze i stříbro ze závodu na 3000 metrů.

Hustý! Samková se Sáblíkovou skákaly na Letné s fanoušky
Video se připravuje ...

Bank jako inspirace

Kdyby se počítaly výsledky po prvním kole v obřím slalomu, Ondřej Bank by bral stříbro. Stejně by dopadl také v kombinaci po sjezdu. I když nakonec dosáhl nakonec nejvýš na páté místo, udělal českému sjezdovému lyžování obrovskou reklamu.

Sáblíková děkovala fanouškům, ti přemluvili Banka na další OH
Video se připravuje ...

Vzali Pančochové medaili?

Nejdřív diváci trnuli, když Šárka Pančochová ve finále slopestylu ošklivě upadla, až si rozbila helmu. Potom sama snowboardistka rozjela debatu, zda jí rozhodčí neuškodili, když lépe hodnotili jednodušší jízdy jejích soupeřek.

ZAHRANIČNÍ ZÁŽITKY

Báječné nájezdy T. J. Oshieho

Mezi největší postavy olympijského hokejového turnaje v Soči se bez ohledu zařadil americký útočník T.J. Oshie už v základní skupině. Při nájezdech v utkání s Ruskem ohromil čtyřmi proměněnými pokusy z šesti, k nimž se rozjel, čímž zajistil svému týmu bod navíc za výhru 3:2. Jeho kousek neunikl pozornosti amerického prezidenta Baracka Obamy.

Rekordman Björndalen

Tenhle rekord vydrží hodně dlouho. Biatlonista Ole Einar Björndalen se v Soči se stal nejúspěšnějším sportovcem v historii zimních olympiád. Se čtrnácti medailemi o jeden cenný kov překonal krajana a bývalého běžce na lyžích Björna Dählieho, který byl pro něj velkým vzorem.

Kowalczyková vyhrála i se zlomeninou

Vyhrát jakýkoliv olympijský závod zaslouží uznání. Polka Justyna Kowalczyková ale dokázala zvítězit nejen nad soupeřkami na trati 10 kilometrů klasicky, ale také s výrazným handicapem v podobě drobné zlomeniny na nártní kosti pátého prstu.

Bláznivé finále hokejistek

V Americe ten zápas pojmenovali Misery On Ice (Mizérie na ledě). Hokejistky Kanady totiž vybojovali zlato fantastickým obratem ve finále. Američanky přitom byly velmi blízko druhému triumfu po Naganu 1998, neboť ještě na začátku 57. minuty vedly 2:0 a navíc trefily tyčku od prázdné branky.

Fair play žije

V tomto případě nešlo o medaile, přesto diváci aplaudovali. Ruský běžec na lyžích Anton Gafarov spadl ve sprintu a pochroumal si lyži. S náhradní lyží mu na pomoc přispěchal kouč kanadského týmu Justin Wadsworth a prasklou běžku mu vyměnil. Gafarov tak mohl sprint za velkého potlesku dokončit. Byť oba věděli, že pravidla takovou výměnu neumožňují.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud