Jonáš Bartoš
23. února 2014 • 21:14

Olympionici slaví v Česku: Jágra bereme do party, bavila Samková

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | První přikázání – slavit a bavit se! Eva Samková, Martina Sáblíková, Ondřej Bank, Tomáš Verner a další čeští sportovci po nedělním příletu ze Soči zamířili do Olympijského parku na Letné, kde se dočkali bouřlivého přivítání. Pod pódiem úspěšným závodníkům tleskaly tisíce fanoušků. V centru dění pochopitelně musely být dvě české zlaté šampionky.



Samková se Sáblíkovou nechyběly v průvodu olympioniků, kteří krátce po šesté hodině vyrazil parkem na Letné směrem k hlavnímu pódiu. Čeští sportovci šli v jednotném špalíru, kolem nich cvakaly spouště od foťáků, vše mapovaly televizní kamery. Každý chtěl na vlastní oči spatřit největší české hrdinky z olympiády v Soči.

Eva Samková a mnozí další opět přetočily bundy českého týmu, na těle sympatické snowboardistky znovu zářila zlatá barva. Na jejím krku, stejně jako na tom Martiny Sáblíkové, se houpala těžká zlatá olympijská medaile.

Samková se chystá stopem do Bhútánu. A co svatba?
Video se připravuje ...

Spolu s dalšími členy české výpravy postupně kráčely na pódium, kde se svěřovaly z bezprostředních pocitů nadšeným divákům. „Je to hustokrutopřísný,“ vyjekla překvapená Samková, když pod sebou viděla dav tleskajících fanoušků.

Sebevědomá snowboarďačka svůj olympijský závod ovládla naprosto dominantním způsobem. Pyšní se tím, že je „nejrychlejší holka na světě,“ s týmem si říkají bohové.

VIDEO: podívejte se na atmosféru při vítání olympioniků na Letné

Hustý! Samková se Sáblíkovou skákaly na Letné s fanoušky
Video se připravuje ...

Den po svém zlatém závodě se dočkala i setkání s Jaromírem Jágrem. „Jarda je samozřejmě taky bůh, klidně ho vezmeme do party, jestli bude chtít,“ přiznala rozesmátá závodnice. „Ale neptala jsem se ho, hrozně jsem se styděla.“

Nadšená z letenského přivítání byla i Martina Sáblíková, po Soči už trojnásobná olympijská vítězka. „Je to daleko lepší než v televizi. Když vás tady vidím, pořád tomu nemůžu uvěřit. Moc děkuju, že jste přišli, myslím, že mluvím za všechny,“ ocenila přízeň lidí.

Jedna z nejúspěšnějších českých sportovkyň historie také bavila vtipnými odpověďmi. „Jestli si něco říkám před startem? Trošku se vidím v Kokosech na sněhu. Takže si říkám to, co jamajští bobisté před tím, než jeli závod,“ připomněla slavnou hlášku Chyť svůj rytmus kupředu, cíl už máme v dohledu z povedeného filmu o posádce jamajského bobu.

Sáblíková děkovala fanouškům, ti přemluvili Banka na další OH
Video se připravuje ...

Fanoušci ocenili i výkon Ondřeje Banka, který skončil v olympijských závodech třikrát do desátého místa. Když třiatřicetiletý lyžař na pódiu naznačil, že na olympiádě za čtyři roky už závodit nebude, diváci protestovali. "Ondro, nekonči!". Moderátoři položili otázku ještě jednou a tentokrát už Bank s úsměvem účast v Pchjongčchangu potvrdil.

Rozesmátí olympionici se rozhodně nechovali jako nafrněné primadony. Martině Sáblíkové dokonce jeden malý klučina přinesl dárek přímo na pödium. Odměna? Zlatá Martina mu pověsila na krk svou medaili a ještě se s ním vyfotila.

Oficiální část přivítání zakončila autogramiáda, po ní se sportovci rozutekli na soukromé oslavy. Je jasné, že v případě těch nejúspěšnějších rozhodně je co zapíjet...

Eva Samková a její zlatá bunda i medaile. Česká snowboarďačka během přivítání na Letné
Eva Samková a její zlatá bunda i medaile. Česká snowboarďačka během přivítání na Letné

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud