9. října 2018 • 17:29

Parkurovou galashow ozdobí unikátní program. Vystoupí muž, co mluví koňskou řečí

Autor: iSport.cz, ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Galashow světového parkuru Prague PlayOffs 2018 zpestří unikátní zábavný umělecký program. Pro Prahu se chystá série exkluzivních vystoupení, v nichž se představí světově uznávaná volná drezura koní Jeana-Françoise Pignona, Cirk La Putyka nebo skupina skokanů přes překážky Horsemen. Prestižní soutěž se za účasti elitních jezdců a koní světa koná v Praze v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, chybět nebude domácí tým Prague Lions, který si 3. místem ze závodu v Římě pojistil účast na akci s dotací 12 milionů eur.



Zajímavou podívanou nabídne i zábavná umělecká show. K vidění bude celkem čtyřikrát - v pátek mezi hlavními soutěžemi, v sobotním dopoledním programu, který bude zaměřen speciálně na rodiny s dětmi, a dále pak v sobotu večer a v neděli. Pokaždé bude pro diváky připravený bohatý hodinový program. Představí se v něm Jean-François Pignon s volnou drezurou camargských koní nebo skupina Horsemen, soubor Cirk La Putyka a dojde také na exhibiční závod čtyřspřeží starokladrubských koní.

„Zábavný program pro Prague PlayOffs připravujeme pro diváky každého věku. Bude to originální show, oslava mimořádných výkonů lidí i koní, která doplní sportovní klání. Kromě vystoupení jednotlivých umělců bude celá akce doprovázena velkým množstvím různých audiovizuálních uměleckých vstupů včetně velkolepého čtvrtečního zahájení s představením všech týmů nebo velmi energických zahajovacích a vyhlašovacích ceremoniálů hlavních soutěží,“ říká Jan Andrlík, předseda organizačního výboru. Režiséry celého programu jsou Martin Zahálka a Michal Caban.

Nejvíce jsou organizátoři pyšní na to, že do Prahy přivábili francouzského drezurního mága Jeana-Françoise Pignona. V Česku se představí poprvé od roku 2007 a předvede volnou drezuru camargských koní. Svoboda vyjádřená tancem s koňmi bude poselstvím jeho show s názvem Odpuštění.

Pignonovi prý stačí hodina k tomu, aby si našel cestu k jakémukoliv koni, protože tento Francouz umí, co nikdo jiný – „mluvit koňskou řečí“. Díky tomu dokáže tucet koní, se kterými zpravidla vystupuje, přimět k válení sudů, jindy si před ním kleknou, nebo si lehnou na záda, nechají se hladit po břiše a u toho (se) řehtají. „Tyhle okamžiky mě nikdy nepřestanou okouzlovat,“ tvrdí.

„Na prosincové vystoupení v O2 areně se připravuje také divadelní soubor Cirk La Putyka, který předvede několikrát své představení,“ připomíná Andrlík. Cirk La Putyka, založený před devíti lety, je nejlepší cirkusovou společností v tuzemsku a padesátka jejích členů včetně hudebníků, herců, akrobatů a tanečníků fascinuje svými kaskadérskými kousky. „Snažíme se smazat hranice mezi akrobacií, divadlem, tancem, loutkářstvím, koncertem a sportem,“ naznačuje filozofii souboru jeho umělecký ředitel Rostislav Novák.

Diváci si přijdou na své i při unikátním závodu čtyřspřeží, v němž se předvedou také čtyřspřeží z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. V akci nebude chybět šestinásobný mistr republiky ve dvojspřeží a čtyřspřeží Josef Hrouda a pětinásobný republikový šampion Jiří Nesvačil ml. V sobotním dopoledním programu, který je věnován zejména rodinám s dětmi, budou k vidění čeští reprezentanti v psí agility, české reprezentační družstvo ve voltiži neboli akrobacii na koních, své místo bude mít i pony show a další účinkující.

Skupina Horsemen vystoupí na českém území poprvé a každý den mezi soutěžemi předvede street parkur přes koňské překážky. Za skupinou stojí chlapík s přezdívkou Mateo, který sám kdysi v parkuru v sedle soutěžil. Pak ale založil školu skoku, kde nyní vede osmnáct žáků z dvanácti zemí, jež spojuje stejná vášeň. A skvělé atletické výkony. „Nejdřív jsem napodoboval svého koně, ale nakonec jsem se s ním ztotožnil,“ říká. „Opravdu se cítím jako parťák svého koně.“

Program zábavné show v průběhu Prague PlayOffs 2018

Pátek 14. 12: 17.50 – 18.50 hod

Sobota 15. 12.: 12.00 – 13.00 hod a 17.50 – 18.50 hod

Neděle 16. 12.: 17.00 – 18.00 hod

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud