1. listopadu 2015 • 09:47

Kluka zbourala drsně ochranka. Po finále MS dostal zlatou medaili

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh jak z filmu se odehrál na stadionu v Twickenhamu těsně po finále mistrovství světa v ragby. Čtrnáctiletý fanoušek Charlie Lines vyběhl na hřiště, aby pozdravil slavící All Blacks a byl drsně zpacifikován ochrankou. Hráči i trenér se ho zastali a Sonny Bill Williams nakonec zkoprněnému klukovi věnoval svou zlatou medaili.



Čtrnáctiletý Charlie Lines na tenhle večer nikdy nezapomene. A to je přesně to, o co šlo novozélandskému ragbistovi Sonnymu Billovi Williamsovi.

Když All Blacks v sobotu večer na stadionu v Twickenhamu pořádali vítězné kolečko poté, co ve finále mistrovství světa porazili Austrálii, čtrnáctiletý fanoušek vyběhl z tribun na hřiště směrem k hráčům. Ihned ho složil člen ochranky a drsně ho povalil k zemi. Chlapce se ihned zastalo několik hráčů i novozélandský trenér Steve Hansen.

„Šel jsem s kluky kolem hřiště při čestném kolečku a tenhle malý kluk přišel a byl převálcovaný ochrankou. Přišlo mi ho líto,“ citoval Williamse The Guardian.

Novozélandský náhradník, který se ale v závěru finálového zápasu dostal do hry, chlapci nasadil černou čepici All Blacks, doprovodil ho na tribunu a tam mu k údivu všech v okolí pověsil na krk zlatou medaili. Pak zamával nadšeným fanouškům a vydal se zpátky na hřiště, už bez svého zlata.

VIDEO: Chlapec vtrhl na hřiště a později byl "oceněn"

„Prostě jsem ho vzal, odvedl jsem ho k té jeho staré paní a zkusil jsem udělat něco, na co by mohl vzpomínat. Je lepší, když ta medaile bude viset na jeho krku než na mém,“ uvedl Williams.

Třicetiletý Williams předvedl pozoruhodné gesto už po vítězné semifinálové řeži s Jižní Afrikou, po níž na hřišti utěšil zklamaného soupeře Jesseho Kriela, který se těsně po zápase zdrceně opíral o tyč. Williams k němu přišel, prohodil s ním pár slov a pomohl mu zvednout se na nohy.

„Mohlo to skončit i obráceně. Mohli jsme to být my, kdo by seděl na zemi a věděl by, že jejich čtyřletá práce je u konce,“ líčil Williams. „Měl skvělý rok, odehrál skvělý turnaj. Jen jsem mu řekl: Respekt, brácho. Jsem si jistý, že máš ještě spoustu let před sebou.“

Williams se fanouška zastal a nechal ho slavit na hřišti.
Williams se fanouška zastal a nechal ho slavit na hřišti.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud