16. dubna 2013 • 14:00

78letý běžec přežil výbuch v těsné blízkosti jen s modřinami

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být den plný skvělých sportovních výkonů, fantastické atmosféry a pohody. Místo toho se Bostonský maraton proměnil v děsivé peklo. Tři mrtví, 140 zraněných a zmrzačených lidí. To je prozatímní účet tří výbuchů, které kolem pondělní třetí hodiny odpolední bostonského času šokovaly Ameriku. Přesto se i zde najdou příběhy se šťastným koncem.



Bostonského maratonu se stejně jako řady jiných běžeckých závodů účastní různé věkové spektrum závodníků. Nejinak tomu bylo i teď. Na trať se vydal i 78letý Bill Iffrig, který se na start postavil již potřetí.

Na rozdíl od řady jiných měl starší muž obrovské štěstí. Výbuch v bezprostřední blízkosti přežil téměř bez zranění. "Slyšel jsem obrovskou ránu, mohlo to být tak metr a půl ode mě," řekl Iffrig pro The Herald.

Téměř osmdesátiletý muž skončil na zemi prakticky nezraněn jen s odřeným kolenem. Na pomoc mu okamžitě přispěchali policisté kolem trati.

Běh svého otce sledoval na online přenosu ze závodu i jeho syn Mark Iffrig. Ani on, jako celá řada jiných, nejprve nechápal, co se děje. O tragédii se dověděl až na facebookových stránkách svého otce a později z televize.

"Bylo to šílené. Otec říkal, že kolem vládl obrovský zmatek, lidé byli vyděšení. Ale každý se snažil pomáhat, lidé se k němu hned seběhli, aby mu pomohli," popisuje hrůzné chvíle svého otce Mark.

Svého otce poznal i na fotografiích, které krátce po události zaplavily internet i ostatní média.

"Táta byl asi tři metry od cíle, když to bouchlo. Okamžitě měl okolo sebe spoustu pořadatelů a policistů, kteří mu pomáhali," dodává šťastný syn.

Maratonu se zúčastnilo i několik českých běžců, podle dostupných ninformací však všichni vyvázli bez zranění.

Policie již má v souvislosti s pondělní tragédií prvního podezřelého, který je se zraněnými také v nemocnici.

Jeden z doběhnuvších zabalený v dece, za ním příslušníci SWAT
Jeden z doběhnuvších zabalený v dece, za ním příslušníci SWAT

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud