12. října 2015 • 04:25

DĚS na Velké! Kůň bez žokeje smetl Němce Chana, sám dopadl špatně

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý žokej Cevin Chan na vlastní kůži poznal, jak nebezpečná může být Velká pardubická. Slavný dostih, který je označován za nejtěžší překážkový závod v Evropě, totiž nedokončil poté, co ho smetl volný kůň bez žokeje. Ten se po kolizi sám v bolestech svíjel na zemi, Chanův Peintre Abstrait ovšem bez jezdce doběhl do cíle po boku vítězného Marka Stromského.



Letošní 125. ročník Velké pardubické byl hodně poznamenaný pády, celkem dostih nedokončilo jedenáct koní z 22 startujících. Potíže začaly tradičně na Taxisově příkopu, kde se na zemi ocitli Jakub Kocman a Matěj Rigo, další pády přišly na Popkovickém skoku.

Ještě větším nebezpečím se ale možná ukázali volní koně, kteří se snažili držet v řídnoucím poli pokračujících závodníků i bez žokejů. Jeden z nich si to ovšem právě po výjezdu z Popkovického skoku namířil kolmo na skupinu jezdců a v plné rychlosti to napálil do Peintre Abstraita s Cavinem Chanem.

Zatímco sedmadvacetiletý německý žokej neměl šanci se v sedle udržet a ošklivě spadl, devítiletý ryzák se z kolize jako zázrakem vypletl jen s mírným zaškobrtnutím a už bez jezdce pokračoval dál.

To původce nárazu na tom byl podle televizních záběrů mnohem hůře, v bolestech zvedl pravou přední nohu a poté se skácel k zemi.

Podle zpráv z pardubického závodiště ale v dostihu nedošlo k žádnému vážnému zranění, které by vyžadovalo utracení nějakého z koní, takže snad vše aspoň v rámci možností dobře dopadlo…

Vše o letošním 125. ročníku Velké pardubické najdete zde »

Stromský se na Velké dočkal satisfakce, Nikase čeká spousta mrkve
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud