8. října 2017 • 16:55

Velkou pardubickou ovládl Kratochvíl s No Time To Lose, slaví trenér Váňa

Autor: iSport.cz, bda, nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězem 127. ročníku legendární Velké pardubické se stal šestadvacetiletý žokej Jan Kratochvíl v sedle No Time To Lose, který ve finiši předjel dlouho vedoucího Felixe de Gilese s francouzským koněm Urgent de Gregaine. Desátého trenérského triumfu se tak na těžkém terénu dočkal Josef Váňa. Do dostihu nenastoupil jeden z favoritů, Jan Faltejsek, ani kůň, kterého měl vést, jeden z francouzských hostů, Virtus d'Estruval.



Na dalších místech doběhli do cíle 6900 metrů dlouhé trati jediná klisna ve startovním poli Delight My Fire a další Váňovi svěřenci Zarif a Ange Guardian. Favorizovaný obhájce vítězství Charme Look se dlouho držel v popředí, ale nakonec dostih nedokončil, žokej Marek Stromský ho zadržel. Do cíle se v náročných podmínkách, za deště a na měkké trati dostalo jen osm koní z devatenácti.

Je to splnění životního snu, radoval se Kratochvíl po triumfu ve 127. Velké pardubické
Video se připravuje ...

Nestartoval další z francouzských koní Virtus d'Estruval, v jehož sedle se měl objevit čtyřnásobný vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek. Žokeje, který před rokem triumfoval s Charme Lookem, však zastavily potíže se zády a Virtus d'Estruval byl následně ze startovní listiny škrtnut.

Jan Kratochvíl se raduje z triumfu ve Velké pardubické
Jan Kratochvíl se raduje z triumfu ve Velké pardubické

Na Taxisově příkopu padli Templář a Pareto, následná Irská lavice se stala osudnou dalšímu koni z Francie Songe d'Estruvalovi. Do čela se posléze posunul jeho krajan Urgent de Gregaine, který stále zrychloval, dobře skákal a v náběhu do cílové roviny měl už velmi nadějný náskok.

Za ním se hnal Ange Guardian v sedle s Josefem Váňou mladším, ale nejvíce sil ve finiši nakonec zbylo osmiletému hnědákovi No Time To Lose. U bariéry se dokázal protlačit do čela, zvítězil o půldruhé délky a dostihové stáji Paragan vydělal dva miliony korun.

Váňa jako trenér triumfoval po šesti letech od svého posledního jezdeckého prvenství s Tiumenem. Čtyřiašedesátiletého žokeje, osminásobného vítěze slavného dostihu, letos nepustily do sedla potíže s kyčli.

Klobouky, kulichy i anglická královna. Vychutnejte si atmosféru Velké pardubické!
Video se připravuje ...

Theophilos před startem vymýšlel blbosti, s Váňou ml. bral druhé místo
Video se připravuje ...

Dostihový den jsme sledovali ONLINE

17.20 První dojmy vítěze Jana Kratochvíla si přečtěte ZDE »

17.00 Konečné pořadí 127. ročníku Velké pardubické

1. No Time To Lose (GBR), ž. Jan Kratochvíl
2. Urgent De Gregaine (FRA), ž. Felix de Giles
3. Delight My Fire (FRA), ž. Niklas Lovén
4. Zarif (IRE), ž. Josef Bartoš
5. Ange Guardian (GER), ž. Josef Váňa ml.
6. Universe Of Gracie (GER), ž. Jiří Kousek
7. Bridgeur (FRA), ž. Jaroslav Myška
8. Kasim, ž. Marcel Novák
ostatní nedokončili

Výrok dostihové komise: B 1 1/2 – 8 – 16 – 11 – 7

Čas vítěze: 9:39,98

16.55 Velkou pardubickou ovládl Jan Kratochvíl s No Time To Lose! Šestadvacetiletý žokej stáje Paragan ve finiši předjel dlouho vedoucího Felixe de Gilese s francouzským koněm Urgentem de Gregain.

Jan Kratochvíl se raduje z triumfu ve Velké pardubické
Jan Kratochvíl se raduje z triumfu ve Velké pardubické

Na dalších místech doběhli do cíle 6900 metrů dlouhého dostihu Delight My Fire a další Váňovi svěřenci Zarif a Ange Guardian. Favorizovaný obhájce vítězství Charme Look se dlouho držel v popředí, ale nakonec dostih nedokončil.

16.43 A je odstartováno, kdo vyhraje 127. ročník Velké pardubické?

16.35 Koně se za stále zesilujícího deště představují tribunám a pomalu míří na start, podrobný průběh Velké pardubické můžete sledovat ZDE »

16.10 Velká pardubická odstartuje za půl hodiny, vizitky jednotlivých koní i barvy jejich jezdců si můžete prohlédnout v naší galerii:

Jan Kratochvíl se raduje z triumfu ve Velké pardubické
Jan Kratochvíl se raduje z triumfu ve Velké pardubické

15.45 Prestižní Poplerův memoriál ovládl Josef Bartoš s klisnou Loire, kůň dostihového syndikátu iSport-Váňa Theophilos s Josefem Váňou ml. si ve finiši dojel pro druhé místo.

15.21 A je to jasné, do Velké pardubické nakonec nezasáhne ani druhý největší favorit, francouzský host Virtus d'Estruval, se kterým měl jet právě zraněný Faltejsek. Francouzský trenér Marcaire se rozhodl neriskovat s novým žokejem a koně odhlásil.

Klobouky, kulichy i anglická královna. Vychutnejte si atmosféru Velké pardubické!
Video se připravuje ...

15.15 "Chtěl jsem do toho jít, je to velký den, člověk to chtěl vydržet, ale bohužel," popsal své pocity jeden z favoritů Velké pardubické Jan Faltejsek, který musel kvůli bolestem zad vzdát. Celý rozhovor s ním čtěte ZDE »

15.04 Nejprestižnější z rámcových dostihů, Cenu Labe, ovládl francouzský kůň Vicody v sedle s Josefem Bartošem.

14.54 V sedle Nikase, dostancovaného vítězez z roku 2015, bude Petr Tůma. Společně už jeli Velkou pardubickou v roce 2012, ale nedokončili ji.

14.45 Objeví se ve Velké pardubické ještě legendární Josef Váňa? Láká ho comeback v sedle Theophila, koně dostihového syndikátu iSport-Váňa, kterého můžete v rámci dkfans.cz spoluvlastnit i vy!

14.19 Cenu hejtmana Pardubického kraje - Cenu Vltavy vyhrál Mirax s žokejem Jaroslavem Myškou před Josefem Bartošem v sedle Marcuse Aurelia.

14.08 Kromě Jana Faltejska nepojede Velkou pardubickou ani Lukáš Matuský. Ve čtvrtém dostihu spadl na druhé překážce z Pyšného Páva a dostal ránu od Tymiána, který skákal za ním. Matuský zůstal za překážkou ležet, sanitka jej odvážela do nemocnice. Ve Velké pardubické měl být Matuský v sedle Nikase, distancovaného vítěze z roku 2015. Trenér Čestmír Olehla tak musí hledat náhradníka do sedla.

Matuský je velký smolař. O Velkou pardubickou přišel kvůli zranění potřetí za sebou. Loni se zranil den před dostihem, předloni týden před dostihem.

Faltejsek ve Velké nepojede!

Žokej Jan Faltejsek dnes nebude obhajovat loňské vítězství ve Velké pardubické. Čtyřnásobný šampion dostihu měl sedlat francouzského koně Virtus d´Estruval, jednoho z favoritů. Kvůli bolestem v zádech ale nebude schopen do dostihu nastoupit. Francouzský tým zvažuje, že Virtus d´Estruval Velkou pardubickou vůbec nepoběží.

Faltejsek kvůli startu na francouzském koni odmítl obhajovat loňský titul na Charme Lookovi. V posledních týdnech měl ale zdravotní problémy.

„Měl jsem jet ve Francii a v Itálii, ale před Gran Premiem jsem si v Meranu rozbil hubu a byl jsem trochu pomačkaný, takže jsem starty zrušil. Abych se dal dohromady a soustředil se na pardubický víkend,“ uvedl Faltejsek.

V průběhu nedělního odpoledne ho ale zastavily velké bolesti zad. Poté, co ve třetím dostihu skončil druhý s klisnou Nancy, sotva slezl z koně a bylo jasné, že do Velké nebude připraven.

Pro tým francouzské majitelky Bertrand Le Gentilové je to velký problém. Faltejsek koně dlouhodobě zná a nahradit ho jiným jezdcem může být problematické. Variantou by mohl být francouzský žokej Thomas Boyer. Je ale možné, že Virus d´Estruval, podle českých sázkařů druhý favorit dostihu, nakonec ve Velké pardubické nebude startovat.

13.30 Do čtvrtého rámcového dostihu, Ceny za podpory společnosti Paragan, s.r.o. podle České televize nenastoupil Jan Faltejsek, který prý ohlásil nějaké problémy se zády. Jestli to může ohrozit jeho start v hlavním dostihu na Virtusovi d'Estruval, zatím není jasné. V dostihu si pak připsal druhé dnešní vítězství Marcel Novák, tentokrát po pádech soupeřů na Kindly Boyovi.

13.00 Projděte si kompletní startovní listinu Velké pardubické: kdo je kdo ve startovním poli, jaké budou mít jezdci barvy, jaké jsou kurzy i krátké charakteristiky:

Jan Kratochvíl se raduje z triumfu ve Velké pardubické
Jan Kratochvíl se raduje z triumfu ve Velké pardubické

12.55 Cena portálu Česko země příběhů a Cena ČASCH byla jasnou kořistí Medica v sedle s žokejem Martinem Liškou.

12.45 Projděte si celou dráhu Velké pardubické i s překážkami:

Foto 

12.35 Druhým dostihem dne byla Cena Pivovarů Staropramen - Cena Laty Brandisové, kterou suverénně vyhrála Izynka s žokejem Lukášem Matuským.

Cena čtyřletých a starších klisen se běhá na počest jediné ženské vítězky Velké pardubické - na příběh Laty Brandisové se můžete podívat ZDE »

Prasynovec jediné vítězky Velké pardubické: Lata byla velmi skromná, v té době ale její výhra způsobila poprask
Video se připravuje ...

11.45 První rámcový dostih, Cenu firmy Chládek a Tintěra, Cenu Jana Kašpara ovládl Marcel Novák s Playerem.

11.20 Kdo jsou největší favorité Velké pardubické, kdo je černý kůň či kdo by mohl překvapit? Sázkařské tipy a kurzy čtěte ZDE »

11.00 Dostihový den byl na pardubickém závodišti slavnostně zahájen, samotná Velká pardubická přijde na řadu v 16.40.

Velká pardubická 2017: Vše, co potřebujete vědět o legendárním dostihu »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud