24. července 2009 • 10:29

Žokej Váňa se vrací k dostihům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární žokej Josef Váňa se v sobotu vrátí k dostihům. Pětinásobný vítěz Velké pardubické, jenž právě po loňském ročníku nejslavnějšího českého závodu ohlásil konec, se představí v sobotu na mítinku v Albertovci.



Závodit se o víkendu bude i v Mostě Kolesách.Šestapadesátiletý Váňa absolvuje Cenu společnosti KOOL Trading na 5000 metrů se čtvrtmilionovou dotací v sedle svého svěřence Welldancera, který by měl být jeho partnerem i pro Velkou pardubickou steeplechase.

"Je to kůň, na kterého se moc těším, a myslím, že si dokonale pasujeme," řekl Váňa. "Pořád si myslím, že s mladými můžu držet krok, a protože jsem na sobě v posledních týdnech pracoval, cítím se líp než obvykle. A protože stará pravda říká, že kdo vyhraje v Albertovci, ten vyhraje i Velkou pardubickou, rozhodli jsme se ke startu právě tady," dodal legendární žokej.

V Mostě se uskuteční klasické Oaks společnosti Litvínovská Uhelná o milion korun a na trať 2400 m se postaví 14 klisen, z toho dvě maďarské a jedna slovenská. Právě Maďarka Mezzanine je jednou ze spolufavoritek dostihu, jehož hlavní pozornost se ale soustředí na dominantní vítězku z Chuchle Princess of Gracie.

"Nemusí to být tak suverénní jako v Chuchli, nevíme, jak se vyrovná s kopečkem, typickým pro mosteckou dráhu. A navíc, soupeřky jsou určitě kvalitní a nemůžeme nikoho podceňovat. Na druhé straně je ale Princess ve formě a věřím, že to nebude špatné," uvedl trenér Petr Juránek.

V sedle jeho klisny se představí Václav Janáček, který letos usiluje o překonání českého rekordu v počtu vítězství za jednu sezonu a má zatím vynikající průběžnou bilanci 37 výher.

V Mostu se koná v sobotu i Velká mostecká steeplechase Vršanské uhelné o 300.000 korun, další významný překážkový dostih víkendu.Koleský mítink v neděli vyvrcholí cross country Velkou cenou Elektrovasury o 85.000 korun, ve které nastoupí kvalitní Baccarat, Archea či Teresina.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud