11. října 2010 • 09:55

Expert: Cílový manévr byl na hranici pravidel

Autor: Sport, pan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stodvacátý ročník Velké pardubické zavřel v neděli své brány, přesto sedmé vítězství Josefa Váni vyvolává celou mnoho emocí. Závěrečný finiš mezi Tiumenem a Amantem Grisem rozbouřil mezi odbornou veřejností i fanoušky řadu diskusí. Jak se na danou záležitost dívá dostihový expert Petr Malík a na celou řadu dalších zajímavostí jste se ptali dostihového odborníka v dnešním online rozhovoru na iSport.cz.



"Celý závěrečný manévr byl na hranici pravidel a ovlivnil konečné výsledky," uvedl Petr Malík. "Byla v tom i jistá dávka drzosti navíc mezi odborníky převažuje názor, že v pořadí měla být změna," dodává.

Otázky se však zdaleka netýkaly jen sporného závěru závodu: "Velká pardubická je ve světě určitě velký pojem, pamatuji si, jak prestižní francouzský dostihový deník vítal nové země v EU a u nás napsal, že máme slavný dostih Velkou pardubickou," reaguje Petr Malík na dotaz ohledně popularity Velké.

A jaké vlastnosti jsou u žokejů nejdůležitější? "Jednoznačně cit pro koně a schopnost okamžitě řešit situace v dostihu. Na rozhodnutí máte setiny. Pro dobrou fyzickou kondici jsou dobré běh a plavání. Nejlepší žokejové s takovým citem rodí, samozřejmě také pomáhá dlouholetá praxe."

Jak rychle dokáží koně běžet, do kolika let trvá jejich závodnická kariéra, co si myslí o Taxisově příkopu a celou řadu dalších zajímavých odpovědí čtěte v online rozhovoru pod článkem.

ONLINE ROZHOVOR S DOSTIHOVÝM EXPERTEM PETREM MALÍKEM




Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud