Tomáš Večeřa
12. října 2010 • 15:53

Manželka na Váňu: Ty se potřetí ženíš?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTO - Obec Chyše na Karlovarsku byla na nohou. Místní občan Josef Váňa vyhrál v neděli Velkou pardubickou. V úterý ve dvě hodiny začala na náměstíčku oslava, která nyní pokračuje v tamějším Zámeckém pivovaru.



... a pak se s chutí napil.Foto Barbora Reichová SPORT

Přípravy byly důkladné. Před místní radnicí stály dva stoly s bílými ubrusy, na nich pečlivě vyskládané skleničky na přípitek a talířky. Ještě před druhou jsem dorazily děti ze školy i další lidé s transparenty.

„Děti, kdo vyhrál velkou Velkou pardubickou,“ zeptala se učitelka. Po chvíli ticha se nesměle ozvalo „pan Váňa“. „Tak děti a teď to řeknete všichni,“ vybízela učitelka.

Oslava vítězství Josefa Váni a připítek.
Video se připravuje ...

VIDEO: Připítek na počest vítěze Velké pardubické

Ve dvě hodiny už na zaplněné náměstíčko dorazil Váňa v doprovodu manželky, syna a dalšího žokeje Josefa Bartoše.

Josef Váňa je vítán místostarostouFoto Barbora Reichová (Sport)

„To je lidí, ty se snad potřetí ženíš,“ prohodila se smíchem Váňova druhá žena Pavla, která kulhala na pravou nohu. „Po Velké pardubické jsme šili koně a v narkóze mě kopnul. Bohužel se trefil přesně,“ vysvětlovala.

Váňa děti odměnil perníkovou podkovou

Poté už Váňu vítal starosta Chyše, společně s nímž pracuje na radnici jako místostarosta. A konečně se dostalo i na samotné děti.

Váňa jim za odměnu věnoval velkou perníkovou podkovu. „Přivezl jsem vám za odměnu svačinku, tak ať vám to paní učitelka nakrájí a zbaštěte to,“ říkal jim Váňa. Zato se dočkal potlesku.

Josef Váňa předává oslavujícím dětem perník.
Video se připravuje ...

VIDEO: Josef Váňa předává obrovský perník dětem

Na řadu se poté dostal přípitek. Váňa dostal další podkovu, tentokrát však nebyla z perníku, ale byl to dort. Ten putoval rovnou na připravené talíře.

Josef Váňa čepuje pivo v místní hospůdce.Foto Barbora Reichová SPORT

Poté už se mohl Váňa zdravit se všemi příchozími a rozdávat rozhovory. Stejně jako jeho manželka Pavla.

„To víte, že o něj mám strach. Pořád. Nebráním mu, ale občas se ho snažím zbrzdit. Máme ještě spoustu plánů do budoucna,“ vyprávěla.

Jaké plány? „Chtěli bychom ještě nějakou stáj v horách,“ vysvětlila manželka. „Dojížděli bychom tam třeba tak třikrát týdne, museli bychom tam mít spolehlivého člověka.“

Peníze na pivo si Váňa půjčil od manželky

Váňa si letošní oslavu pochvaloval. Podle jeho slov byla ještě vydařenější než při loňském triumfu. Přesto bylo znát, že už se nejvíc těší na dovolenou. „Když mě manželka pustí, tak bych jel na Filipíny nebo do Brazílie,“ plánuje.

Rozhovor s manželkou Josefa Váni.
Video se připravuje ...

VIDEO: Rozhovor s manželkou Josefa Váni

Váňa odmítl, že by v nadcházejících volbách usiloval i přes velkou oblibu mezi místními o post starosty. „V žádném případě,“ pousmál se Váňa. „Rád jim ale ve všem pomůžu. Když někde jednají a vytáhnou moje jméno, tak se jim asi jedná líp. Ale to u Haška nebo Gotta funguje podobně.“

Po oslavě před randicí se Váňa společně s dalšími přesunul do místního Zámeckého pivovaru, kde nejprve natočil pivo do půllitru. Poté se usadil mezi další hosty a za zvuku harmoniky začali slavit.

Josef Váňa se starostou
Josef Váňa se starostou

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud