Romana Barboříková
10. května 2015 • 23:26

Kajakář Hradilek: Po nominaci jsem se odreagoval na hokeji

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náročný víkend má za sebou stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek. Vodním slalomářům totiž začala nominace do reprezentačního týmu, v níž se rozhodne, kdo bude letos moci jezdit na mezinárodní závody. Hradilek se jí naposledy účastnil před olympijskými hrami v Londýně, o uplynulém víkendu mu to ale vůbec nevadilo. I přes nepříjemnost v podobě dopravní nehody byl druhý a první a je tak blízko k dalším mezinárodním závodům. „Nechci to ale zakřiknout, musím ještě na Trnávce zajet jednu podobnou jízdu, a pak to bude jasný.“



Jak se cítíte po uplynulém víkendu?
No popravdě, necítím se nejlíp. Neměl jsem lehký pátek, měl jsem tam nějakou nehodu, takže jsem byl rozlámaný. Bylo to nejtěžší závodění, co jsem v poslední době zažil.

Co se vám přihodilo?
Účastnil jsem se mnou nezaviněné dopravní nehody, pár hodin jsem strávil v nemocnici, absolvoval jsem nějaká vyšetření, ale díky skvělé péči jsem se dal dohromady a mohl jsem závodit. V pondělí ještě zajdu za Pavlem Kolářem, ale už by to snad mělo být v pořádku.

A co víkendové závody? Už před nominací jste řekl, že Veltrusy nepatří k vašim oblíbeným tratím…
Není to sice moje nejoblíbenější voda, ale dobře se tam trénuje, máme to blízko. Ale není to podle mě trať pro nominační závody. Na druhou stranu jsem tam ale zatím vždycky zajel dobře.

Zajel jste lepší výsledek v neděli. Bylo to i lepším počasím?
Na první pohled, hlavně pro diváky, bylo v neděli lepší počasí. Ve skutečnosti ale pro mě byly náročnější podmínky, protože svítilo sluníčko. Povedly se mi oba dny, jsem spokojený, že jsem odjel dva skvělé závody.

Účast v reprezentačním týmu vidíte nadějně?
Nechci to zakřiknout, musím ještě o víkendu na Trnávce (další dva závody se jedou 16. a 17. května – pozn. red.) zajet jednu podobnou jízdu, a pak to bude jasný.

Jak byste zhodnotil výkony soupeřů a zároveň vašich kamarádů?
Tak já mám nejblíž k Vítkovi Přindišovi, protože spolu trénujeme. Měl trochu smůlu, takže na Trnávce musí zabojovat, ale ztracené to není. Samozřejmě nejlepší pozici po mně má Luboš Hilgert. Hodně se zlepšil, je v psychické pohodě. Dobře jel taky Ondra Tunka, ten by si to taky zasloužil.

Sledoval jste i ostatní kategorie? Co ženský kajak, kde opět nechybí Štěpánka Hilgertová?
Přiznám se, že v sobotu jsem měl stavy, kdy jsem pořádně nevnímal, takže jsem se soustředil jen na své jízdy a ostatní kategorie jsem nesledoval.

Plánoval jste podívat se na nějaký hokejový zápas, Povedlo se to?
Ano, byl jsem v neděli na zápase Česko-Německo s Ondrou Synkem a bráchou, takže jsem se skvěle odreagoval. Byl to super zážitek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud