28. června 2015 • 13:37

Deblkanoisté Kašpar a Šindler si vyjeli v Krakově první triumf v SP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deblkanoisté Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem vyhráli v Krakově poprvé v kariéře závod Světového poháru ve vodním slalomu. Čeští reprezentanti se prosadili na stupně vítězů i ve druhém dílu seriálu, před týdnem v pražské Troji skončili třetí.



V sobotu v Krakově zvítězil kajakář Vavřinec Hradilek a dnes měla česká výprava našlápnuto k dalším úspěchům. Semifinálové jízdy vyhrály kajakářka Kateřina Kudějová i deblkanoe Ondřej Karlovský, Jakub Jáně, finále jim však nevyšlo.

Kudějová, která v Praze získala bronz, nabrala na trati dvě dvousekundové penalizace za doteky na brankách a předposlední dvacátou branku dokonce neprojela, takže obdržela dalších 50 trestných sekund. Výsledkem bylo osmé místo. Vítězkou závodu se stala Španělka Maialen Chourrautová. V Krakově chyběla dvojnásobná olympijská šampionka Štěpánka Hilgertová, která kvůli potížím s ramenem vynechá i další zastávku SP v Liptovském Mikuláši příští týden.

V kategorii C2 obsadily v semifinále české lodě první tři místa, ale v bojích o medaile uspěli jen Kašpar se Šindlerem. Po čisté jízdě zvítězili o 1,83 sekund před německou dvojicí Robert Behling, Thomas Becker.

Karlovský a Jáně nenavázali na druhé místo z Prahy i vinou neprojetí jedné branky, Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň minuli dokonce dvě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud