16. srpna 2015 • 14:03

Deblkanoisté Kašpar se Šindlerem vyhráli finále SP v Pau

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deblkanoisté Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem se ve francouzském Pau dočkali druhého vítězství v sezoně Světového poháru. První oslavili na konci června v Krakově. V konečném pořadí slalomářského seriálu skončili druzí před další českou posádkou Ondřej Karlovský, Jakub Jáně.



Karlovský s Jáněm dnes obsadili čtvrté místo stejně jako nejlepší z českých kajakářek Kateřina Kudějová. Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová vypadla v semifinále, k postupu do finálové desítky by jí nepomohla ani čistá jízda místo jednoho dotyku branky.

Kašpar se Šindlerem byli dnes suverénně nejrychlejší, domácí favority a vítěze SP Gauthiera Klausse s Matthieuem Péchém porazili téměř o dvě sekundy. "Je to pro nás hodně cenné vítězství, protože to byla taková generálka před mistrovstvím světa a nechybí tady ze světové špičky ani jediná loď," uvedl Šindler v tiskové zprávě. Mistrovství světa se uskuteční za měsíc, v Londýně se pojede i o olympijská místa.

Kašpar upozornil, že trať v Pau byla velmi náročná. "Hodně dobrých lodí vypadlo už v semifinále, takže o to je cennější, že se nám povedlo zajet dvě opravdu dobré jízdy a porazit domácí lodě. Francouzi to tady znají, mají to najeté a jsou tu tradičně výteční," řekl Kašpar.

Český vodní slalom se v této sezoně nedočkal celkového vítěze Světového poháru, ale na pódiu měl čtyřnásobné zastoupení. V sobotu byl "bronzový" kajakář Ondřej Tunka a stříbrná Kateřina Hošková, závodící v neolympijské kategorii kanoistek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud