14. května 2016 • 13:04

Přindiš přišel o naději už v semifinále, do Ria pojede Prskavec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakář Jiří Prskavec si jako poslední český vodní slalomář zajistil účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Rozhodly o tom už semifinálové jízdy na mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši.



Z trojice českých reprezentantů a uchazečů o místo v olympijském týmu se nepodařilo projít do finále jen Vítu Přindišovi, který obsadil jedenácté, první nepostupové místo. O postup i Rio jej připravily tři dotyky branek, bez nich by měl nejrychlejší čas.

Mistr světa Prskavec byl třetí, finále ME pojede díky osmému místu i Vavřinec Hradilek. Ale ani případný triumf nad Prskavcem mu už podle českých nominačních kritérií nebude stačit, aby dostal šanci obhajovat stříbrnou olympijskou medaili z Londýna.

"Byl to velký sen se tam dostat, je to jeden z těch nejšťastnějších dní v mé kariéře. Strašně jsem si přál jednou dostat na olympiádu a teď se to stalo," rozplýval se po zveřejnění oficiálních výsledků Prskavec. Gratulovali mu v cíli celá rodina včetně přítelkyně. "Jelo se mi krásně," prohlásil kajakář, který ve středu oslaví 23. narozeniny.

O čtvrté lodi v českém olympijském týmu se rozhodovalo až na Slovensku, protože domácí nominační závody účastníka neurčily. Prskavec v nich nevyužil bonusové body za titul mistra světa, Přindiš byl jejich nejúspěšnějším mužem a Hradilek šanci na olympijským start oživil skvělým závěrem.

V ostatních kategoriích bylo po závodech ve Veltrusech a v Troji jasno. Olympijský start si v nich zajistili kajakářská mistryně světa Kateřina Kudějová, kanoista Vítězslav Gebas a deblová posádka Jonáš Kašpar, Marek Šindler.

Gebasovi se semifinále ME nevydařilo, protože neprojel při riskantním manévru hned první protivodnou branku a dostal padesátisekundovou penalizaci. Vypadl také Tomáš Rak. Do odpoledních finále postoupily v neolympijské disciplíně kanoistky Monika Jančová a Kateřina Hošková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud