25. srpna 2017 • 09:38

Fuksa na MS v Račicích postoupil rovnou finále. Dostál je v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce zlata kanoista Martin Fuksa suverénně vyhrál na mistrovství světa v Račicích rozjížďku na neolympijské trati 500 metrů a postoupil přímo do nedělního finále. Další medailoví kandidáti na pětistovce kajakář Josef Dostál a čtyřkajak Daniel Havel, Jan Štěrba, Jakub Špicar, Radek Šlouf prošli do semifinále.



Čtyřiadvacetiletý Fuksa , jenž na pětistovce vyhrál předloňské MS v Miláně i loňský a letošní evropský šampionát, dnes napodobil svůj čtvrteční přímý postup z kilometru. Na rozdíl od dvojnásobné trati však o něm nerozhodl až v závěrečném finiši, ale vedl prakticky od úvodu a jediné postupové místo do finále si bez problémů pohlídal.

Stříbrný medailista z olympijského kilometru Dostál , jenž v Račicích vyhlásil útok na dvě zlata, skončil v rozjížďce na 500 m těsně druhý za Dánem Reném Holtenem Poulsenem. Na vítězství český kajakář útočit nemusel, protože prvních šest lodí postupovalo do semifinále. Ve čtvrtek si už Dostál zajistil účast v sobotním finále na 1000 m.

Stejný postupový model platil i pro elitní čtyřkajak Havel, Štěrba, Špicar, Šlouf, pro který je naopak nově olympijskou tratí právě 500 m. Česká loď vyhrála s vypuštěným závěrem o 50 tisícin sekundy před Ruskem a o finále pojede v sobotu.

Čtyřkajaku na neolympijském kilometru unikl přímý postup do finále o pouhých 66 tisícin sekundy. Z rozjížďky postoupily do bojů o medaile tři lodě, české kvarteto Lukáš Trefil , Pavel Davídek, Lukáš Nepraš, Tomáš Veselý bylo těsně čtvrté a odpoledne ho čeká semifinále.

V druhý den soutěžního programu v Račicích šli z rozjížděk do semifinále také deblkanoe Tomáš Janda, Filip Dvořák na 1000 metrů a na nejkratší trati kajakář Filip Šváb , kanoistka Jana Ježová, deblkanoe Dan Drahokoupil, Petr Bubanec a deblkajak Michaela Fasnerová, Sofie Kinclová. Kajakářka Kateřina Slivanská vypadla na dvoustovce v rozjížďce.

V druhý den soutěžního programu v Račicích šli z rozjížděk do semifinále na 1000 metrů také deblkanoe Tomáš Janda, Filip Dvořák a kajakářka Anna Kožíšková, na 500 m čtyřkajak Kateřina Slivanská, Lucie Krpatová, Jana Krpatová, Eliška Betlachová a na nejkratší trati 200 m kajakář Filip Šváb, kanoistka Jana Ježová, deblkanoe Dan Drahokoupil, Petr Bubanec a deblkajak Michaela Fasnerová, Sofie Kinclová. Slivanská v K1 vypadla na dvoustovce v rozjížďce.

Čtyřkajak Pavel Davídek, Tomáš Veselý, Lukáš Nepraš a Lukáš Trefil v rozjížďce závodu na 1000 metrů
Čtyřkajak Pavel Davídek, Tomáš Veselý, Lukáš Nepraš a Lukáš Trefil v rozjížďce závodu na 1000 metrů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud