26. října 2017 • 14:00

Hilgertová v Síni slávy deníku Sport. Jágr je ještě mladík, smála se

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelných třicet let brázdila jako hrdá reprezentantka divokou vodu po celém světě, vylovila dvě olympijská zlata, dva individuální tituly mistryně světa, dvakrát ovládla Světový pohár a přidala bezpočet dalších medailí. Teď čeká Štěpánku Hilgertovou životní a pracovní změna, s profesionální kariérou se rozloučila. „Ale to neznamená, že bych už nikdy nesedla do lodi,“ hlásila devětačtyřicetiletá kajakářka, která byla ve čtvrtek uvedena do Síně slávy deníku Sport.



„Jestli najdu tolik času a energie, aby trénink za něco stál, a budu si chtít stoupnout na start závodu, to ukáže následující půlrok,“ popsala Štěpánka Hilgertová v redakci Sportu, jak to vypadá s její bezprostřední budoucností.

Takže by se dalo s nadsázkou říct, že její souboj na dálku s hokejovým veteránem Jaromírem Jágrem pokračuje? „Takhle bych to úplně nepopsala,“ usmívala se Hilgertová. „Jarda je navíc mladej kluk,“ dodala se smíchem dvojnásobná olympijská vítězka.

Legendární kajakářka Štěpánka Hilgertová vstoupila do Síně slávy deníku Sport
Legendární kajakářka Štěpánka Hilgertová vstoupila do Síně slávy deníku Sport

„Nejkrásnější (na vodním slalomu) určitě je, že nikdy není stejný. Žádný trénink a závod už v žádném případě,“ vyznala se devětačtyřicetiletá legenda. „Moje kariéra je jeden velký příběh, něco se děje kolem vás, něco ve vás. Na úspěchy ale samozřejmě člověk vzpomíná radši,“ připustila Hilgertová.

Za třicet let její vrcholové kariéry se její sport výrazně proměnil. Posun by prý přirovnala k rozdílu mezi obřím slalomem a slalomem v lyžování, kdy se branky zhustily, změnilo se i vybavení.

„A stejně jako lyže se zkrátily i lodě, asi o půl metru. Každý mi říkal, to ti přeci musí vyhovovat. To ano, ale vyhovovalo to všem, navíc mladí už s tím vyrůstali, zatímco já se musela přeučovat a dá se říct, že zkušenosti mě v tom spíš brzdily,“ popsala legenda divoké vody, která prý postupně zjistila, že závodí už s dětmi svých někdejších soupeřek.

„Mladí mají hrozně energie, jsou sžití s novými věcmi, ale já jsem si nikdy ten věk moc nebrala. Že jsem s nimi dokázala udržet krok, i když ty výsledky v poslední době už nebyly takové, to je moje velký vítězství,“ těší Hilgertovou, se kterou do redakce Sportu dorazila i neteř Amálie, která kráčí v jejích stopách. „Teta je pro mě obrovská inspirace. Je neuvěřitelné, co má za sebou, to už nikdo nedokáže,“ má jasno naděje českého vodního slalomu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud