29. července 2014 • 04:20

Dítě poráží ženy! Teprve 13letá plavkyně už má medaili z her

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadá jako školačka, přesto už poráží ostřílené plavkyně. Ze třináctileté Erraid Daviesové se stala jedna z hvězd právě probíhajících her Commonwealthu ve Skotsku, když v neděli vybojovala bronzovou medaili v závodu na 100 metrů prsa.



Ještě nikdy neuspěla na obdobě olympiády zemí patřících do britského společenství mladší sportovkyně. Daviesová zaplavala ve finále svůj nejlepší čas 1:21,38 min., čímž si již podruhé během jediného dne vylepšila osobní maximum. „Jsem šťastná, opravdu moc šťastná,“ prohlásila v cíli.

Šlo skutečně o souboj generací. Další dvě medailistky – zlatá Sophie Pascoeová z Nového Zélandu a druhá Australanka Madeleine Scottová – jsou totiž o sedm let starší.

Erraid Daviesová se v bazénu vytáhla proti mnohem starším soupeřkám
Erraid Daviesová se v bazénu vytáhla proti mnohem starším soupeřkám

Otec dětské hvězdy David Davies popsal její nelehký příběh. „Když jí byly tři roky, lékaři u ní objevili Perthesovu chorobu, která postihuje klouby u nohou. Nejlepším způsobem, jak s ní začít bojovat, bylo plavání.“

Právě kvůli nemoci paradoxně Daviesová objevila svůj talent. „První míli uplavala, když jí bylo šest. A pak se jen zlepšovala a zlepšovala,“ vysvětlil hrdý rodič medailistky. Na svůj největší úspěch nemusela na rozdíl od soupeřek čekat vůbec dlouho.

Svoji účast na ve Velké Británii velmi sledovaných hrách Commonwealthu tajila před svými spolužáky na základní škole. „Fakt nevím, jak jim o tom mám říct,“ culila se sympatická dívka. Zásluhou její čerstvě nabyté popularity jim nejspíš nebude muset vysvětlovat vůbec nic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud