20. srpna 2014 • 20:49

Píp, píp, píp. Plavalo se mi na *****, láteřila prsařka Chocová

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Své historicky první finále v dlouhém bazénu na olympijské trati 100 metrů si prsařka Petra Chocová na ME v Berlíně moc neužila. Časem 1:08,11 minuty skončila sedmá. Čeká ji ale ještě neolympijská padesátka, kde patří k hlavním favoritkám.



Slovíčka, která ji po finále napadala, Petra Chocová radši dopředu vypípávala. „Píp! Píp! Píp!“ zhodnotila originálně svůj finálový výkon na 100 metrů prsa, v němž se nepřiblížila národnímu rekordu z rozplavby. „Dělala jsem si zálusk na to být šestá, nevyšlo mi to. Cítím se unavená. Celkově to bylo na píp…“

Chocová uvažuje, že nenastoupí na dvoustovku a bude se soustředit na svoji oblíbenou padesátku, na níž bude obhajovat titul z Debrecínu 2012. A nechce podcenit svůj tradiční rituál.

„Svoje pověstné pivo, které si dávám den dva před závody, jsem ještě neměla. Budu to muset před tou padinou nějak vymyslet, jinak to nepůjde..,“ plánuje Chocová, finalistka loňského mistrovství světa v Barceloně, kde vytvořila národní rekord 30,31 sekundy. S ním by letos byla čtvrtá ve světových tabulkách.

V těch evropských letos plavala rychleji jen Litevka Ruta Meilutyteová. „Minule v Barceloně jsem si udělala velký osobák. Straně ráda bych to překonala. Ten čas by na medaili měl stačit,“ věří Chocová.

Konkurenci v nedělním finále padesátky může výrazně ovlivnit právě Meilutyteová, sedmnáctiletá světová rekordmanka, olympijská šampionka a mistryně světa. V současnosti závodí na mládežnické olympiádě v čínském Nankingu, ale na víkendový sprint plánuje dorazit do Berlína.

„Ruta má přiletět, ale i tak si myslím, že by český rekord měl na medaili stačit. Kdyby to dopadlo líp, bylo by to super,“ líčí Chocová.

„V Číně končí plavecké soutěže dvaadvacátého. Doufám, že ji to rozhodí a ten závod prospí. A nejen já doufám. Jednou jsem letěl na mistrovství světa do Montrealu, druhý den jsem závodila a nebylo to tak špatné. Ona přiletí taky den před závodem, tak by měla být v pohodě. Doufám, že nebude,“ dodává Chocová s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud