23. července 2015 • 17:41

Bazén pro MS? V Rusku místo fotbalu, znakařům hrozí problém

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za tři roky tady možná bude hrát Lionel Messi, nebo Cristiano Ronaldo jedno z utkání základní skupiny MS ve fotbale. Dřív budou na stadionu v ruské Kazani k vidění špičkové výkony v podání nejlepších plavců. Na netradičním místě vyrostl bazén pro světový šampionát, který hostí ruské město od pátku až do 9. srpna.



Tohle bude netradiční atrakce. Na kazaňském stadionu v úrovni tři metry na trávníkem vyrostly dokonce dva bazény – jeden tréninkový, další pro samotné závody. „Můžeme sem dostat víc lidí,“ vysvětlil Ranko Tapavčevič z organizačního výboru, proč organizátoři sáhli k netradičnímu řešení.

Zatímco na fotbal může do ochozů dorazit 45 tisíc diváků, u plavání bude kapacita jen třetinová – tedy 15 tisíc diváků. Hrdost dává najevo také zástupce ředitele kazaňské arény Vadims Andrejevs. „Bavil jsem se s lidmi, kteří řídí stadion Arsenalu a Wembley a mluvili o řadě koncertů, které kromě fotbalu pořádali. Ale já se jich zeptal: No ano, ale měli jste na stadionu někdy bazén?“

Obavy z netradičního prostřední mají někteří závodníci z dodatečného zastřešení. „Doufám, že ta konstrukce bude ve směru těch drah, protože když je to trošku šejdrem, tak prostě znakaři plavou křivě,“ řekla ČT Simona Baumrtová, bronzová medailistka z MS 2012.

Na fotbalovém stadionu vyrostla obří tribuna u bazénu
Na fotbalovém stadionu vyrostla obří tribuna u bazénu

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud