Martin Hašek
1. srpna 2015 • 16:05

Phelps na MS v Kazani chybí. Které hvězdy ho mohou nahradit?

Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké jsou největší hvězdy světového šampionátu?Jaké jsou největší hvězdy světového šampionátu?FOTO: sport

    Největší plavecká hvězda se sice vrátila ze sportovního důchodu, na světovém šampionátu v Kazani se ale americký fenomén Michael Phelps nepředvede. Jízda pod vlivem alkoholu ho stála nominaci a mistrovství světa tak musí spoléhat na jiné hvězdy.

  • KATINKA HOSSZÚOVÁ (Maďarsko)

    Maďarská Iron Lady ráda provokuje téměř nesplnitelnými programy. Z loňského mistrovství Evropy v Berlíně si přivezla šest medailí a v Kazani bude na startu sedmi individuálních disciplín - polohovek  na 200 a 400 metrů, závodů na 100 a 200 metrů znak, kraulařské stovky a dvoustovky a dvoustovky motýlkem. "Já ji obdivuju, u mě má strašný respekt, jak to dokáže zvládat, psychicky i samozřejmě fyzicky," říká reprezentantka Barbora Závadová.

    Katinka HosszúováFoto Profimedia.cz

  • MISSY FRANKLINOVÁ (USA)

    Se šesti zlatými medailemi se stala královnou minulého šampionátu v Barceloně a i letos má vysoké cíle. V individuálních startech obhajuje všechny tři tituly na znakařské stovce i dvoustovce (jako první v historii může vyhrát potřetí v řadě) i na 200 metrů kraulem. Startuje i na stovce volným způsobem. "Missy Franklin dvě sezony nepředváděla přesvědčivé výkony, protože studovala. Jsem upřímně zvědavá, jak se dokázala připravit na mistrovství světa," říká znakařka Simona Baumrtová.

    Missy FranklinováFoto Reuters

  • KATIE LEDECKÁ (USA)

    Osmnáctileté eso vytrvaleckých disciplín. Zrzka, jejíž dědeček se do Spojených států v roce 1947 přistěhoval z Československa, šokovala na olympiádě  Londýně, kde jako patnáctiletá vyhrála osmistovku. Na MS v Barceloně 2013 se stala jednou z hlavních hrdinek, když získala čtyři zlaté medaile (400, 800 a 1500 metrů kraulem a ve štafetě na 4x200 metrů kraul). Na osmistovce i patnáctistovce navíc překonala světové rekordy.

    Katie LedeckáFoto Profimedia.cz

  • GRANT HACKETT (Austrálie)

    Pětatřicetiletá legenda vytrvalostních disciplín se k plavání v dubnu vrátila po sedmi letech. Hackett skončil senzačně třetí v australské kvalifikaci si vybojoval místo v kraulařské štafetě na 4x200 metrů. V Kazani zřejmě nastoupí v rozplavbě, kde bude mít možnost vybojovat si nominaci pro finále. Jsem ve fázi, kdy jsou některé moje tréninkové časy lepší než v minulosti," tvrdí Hackett.

    Grant hackettFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud