Martin Hašek
6. srpna 2015 • 09:22

Navrátil skočil jako Superman: Bylo to ale trošku na zadek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle show rozehřála i větrnou Kazaň a Michal Navrátil byl opět její zásadní součástí. Při druhém představení highdivingu na světovém šampionátu poprvé naostro předvedl svůj nový skok se třemi salty a dvěma a půl vruty a vybojoval osmé místo. Pak vystoupal na 27 metrů vysokou věž ještě jednou a skočil dolů pro diváky s červenou pláštěnkou jako Superman.



Červený pláštík Supermana zavlál nad hlavním městem Tatarstánu a Michalu Navrátilovi se do žil vlil adrenalin.

„Jsem rád, že jsem si skočil Supermana, že mě tam pustili, protože minulý rok byl problém, že tam nebyla hloubka. Tehdy to bylo vyhloubené jen přímo pod skokánkem,“ líčil Navrátil. „Nakonec jsem si mohl jít skočit. Sice to bylo trošku na zadek, ale jsem rád, že jsem si skočil v nejlepším počasí. Hned potom přišla hrozná přeháňka a vítr.“

Tradiční exhibiční show českého entertainera na světovém šampionátu v Kazani završila atraktivní skoky ze sedmadvacetimetrové věže, které navázaly na úspěch prvního ostrého závodu na minulém mistrovství světa v Barceloně.

Navrátil ve dvou posledních skocích musel počítat se ztrátou z prvního soutěžního dne, v kterém se mu zcela nevydařil jeho značkový skok ze stojky na rukou. Včera nejdřív ukázal salto napřed se skrčením, díky němuž pohodlně postoupil do dvanáctičlenného finále.

„Před tímhle skokem jsem byl trochu nervózní. Bylo to jednoduché salto napřed, ale nakonec jsem to zvládl,“ pochvaloval si Navrátil.

Cliffdiver Michal Navrátil se připravuje na skok Supermana
Cliffdiver Michal Navrátil se připravuje na skok Supermana

A pak to rozbalil. Na poslední závodní skok si nachystal tři salta napřed s dvěma a půl vruty, oproti svému dosavadnímu programu tak poprvé předvedl o celý vrut navíc. Před pokusem si roztleskal tribuny a šel na to.

„Před dvěma dny jsem si dal tenhle můj nejlepší skok nanečisto v neoprenu. Teď jsem vyburcoval diváky, abych byl ještě víc rozhodný. Mrzí mě, že rozhodčí neměli vždy chladnou hlavu, nechali se unést emocemi, jak tady Američani řvou. Při každém skoku jásají radostí a rozhodčí jim dávali body zadarmo.“

Navrátil skončil na minulém šampionátu v Barceloně čtvrtý a v Kazani si věřil na stupně vítězů. Nakonec se musel spokojit s osmým místem.

„Já jsem se svým výkonem spoto kojený, škoda stojky v prvním dni. Tam jsem si věřil, ale podělal jsem to, moje vina, moje psychika…“ hodnotil. „Nakonec jsem hrozně rád, že to je osmé místo a předvedl jsem nový skok.“

Zatímco Navrátil bojoval do konce, britský závodník Blake Aldridge, patnáctý po pondělních kvalifikačních skocích, účast ve finálovém dni vzdal. Místo toho se rozhodl, že oslaví narozeniny se svou přítelkyní. Zvítězil jeho krajan Gary Hunt.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud