11. srpna 2015 • 09:58

Phelps slibuje: Alkoholu se rok nedotknu. Až při oslavě na olympiádě

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli přistižení při řízení pod vlivem alkoholu nebo návykových látek, už druhém v kariéře, chyběl americký fenomenální plavec Michael Phelps na mistrovství světa. Během jeho konání vyslal do světa uvědomělý slib: „Nejméně rok se alkoholu vůbec nedotknu!“ Loknout si hodlá nejdřív až po olympiádě v Rio de Janeiru, která je na pořadu za rok. Doufá, že při oslavě.



Tři roky po olympiádě v Londýně, po které Michael Phelps oficiálně ukončil kariéru, je slavný plavec (považovaný za nejlepšího závodníka všech dob) zpátky údajně silnější, než byl ve svých dosud nejsilnějších letech. Držitel 18 zlatých a 22 celkových medailí z olympiád trumfoval na americkém šampionátu časy, jimiž se prezentovali mistři světa v Kazani, jako na běžícím páse.

Na polohové dvoustovce byl o více než vteřinu rychlejší než čerstvý mistr světa Ryan Lochte. Výkonem na trati 100 metrů motýlek pro změnu na dálku porazil Jihoafričana Chada le Close, který na MS v Kazani získal titul časem o 11 setin horším. Na motýlkářské dvoustovce zase porazil Lászla Cseha.

V bazénu toho prý Phelps moc nezměnil. Hodně však zapracoval na svém obrazu mimo bazén.

Olympijský fenomén docházel do skupiny Anonymních alkoholiků, absolvoval 45denní terapii u lékaře-specialisty. Navrch si dal předsevzetí, že se po zbytek své kariéry už nedotkne alkoholu. To by znamenalo zhruba rok, protože po Riu míní zase končit.

„Buďme k sobě upřímní: před Pekingem (2008) ani Londýnem (2012) jsem nic takového nepraktikoval,“ podotkl Phelps, který má zkušenosti s pitím i lehkými drogami a za svoje výstřelky byl vícekrát potrestán, naposledy vloni americkou federací, která ho na půl roku vyřadila z týmu a zabránila mu v cestě na mistrovství světa. „Je potřeba přestat pít. Vzít to poctivě. Každý den chodím spát dřív, vstávám dřív. Jdu na trénink s čistou hlavou. Cítím, že to pomáhá,“ vyznal se.

Na americkém mistrovství se nechal vyhecovat slovy a časy svých soupeřů z Kazani. Mladý Jihoafričan Chad le Clos po sobotním triumfu americkou hvězdu na tiskové konferenci provokoval. „Těším se příští rok do Ria a doufám, že (Phelps) bude v dobré formě. Protože já jsem, a když do vás jde Chad le Clos na poslední padesátce, je lepší být připravený,“ uvedl Jihoafričan. „Zaplaval (Phelps) výborné časy, ale při vší úctě, není to tak těžké, když si plavete po svém. V Riu to bude další skvělá bitva, těším se, že si to zas rozdáme jako v Londýně. Bude to jako Muhammad Ali proti Joeu Frazierovi,“ pokračoval.

Phelps ho následně svým výkonem v Americe rychle usadil na zem. Je to signál, jak velkých věcí se od něho můžeme ještě dočkat?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud