12. listopadu 2015 • 17:00

Phelps v tom pěkně plaval. Pil jako duha a myslel na smrt

Autor: pro
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z největších sportovců všech dob byl na pokraji smrti. Fenomenální plavec Michael Phelps v novém čísle magazínu Sports Illustarted šokoval vyznáním, že si přál umřít. Za všechno mohly problémy s alkoholem, pod jejichž vlivem se majitel rekordní sbírky 22 olympijských medailí cítil jako v jiném světě. "Je to za mnou, už jsem čistý," vzpomíná na loňský rok.



Týdeník Sports Illustrated je fenoménem, každý týden si fanoušci přečtou články o těch největších sportovcích vůbec. Poslední vydání ale všem přineslo velký šok. Michael Phelps přišel s přiznáním, že měl velké problémy s alkoholem. To se sice vědělo, následující zjištění je však novinkou. Když se démonu naplno oddal, měl myšlenky na smrt.

"Upřímně řečeno, když jsem ho v tom stavu viděl, myslel jsem si, že se upije k smrti," přiznává Phelpsův dlouholetý trenér Bob Bowman. S rodinným přispěním se naštěstí plavec dal umluvit a vstoupil na protialkoholní léčbu.

V Arizoně strávil 45 dní a věří, že se změnil. "S chlastem končím, už ani kapka,“ odpřísáhnul. "Z plavání mám radost jako nikdy, už spřádám plány do Ria. Tam se poprvé napiju až na oslavu vítězství," poukazuje na následující rok olympijský rekordman.

Problémy s alkoholem měla řada vrcholových sportovců.  Za všechny jmenujme britské fotbalistu George Besta. Phelps je snad už ze všeho venku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud