Martin Hašek
1. prosince 2015 • 12:17

Smolařka Baumrtová: Na úvod ME v Izraeli dostala kopanec do břicha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z IZRAELE | Obhajobu čtyř medailí z minulého ME v krátkém bazénu začala plavkyně Simona Baumrtová v izraelské Netanji smolně. Při dnešním dopoledním tréninku inkasovala v přeplněném bazénu v národním sportovním institutu Wingate pořádný kopanec do břicha. Viníkem nebyla vyhecovaná soupeřka, ale týmový kolega Petr Bartůněk.



Hotel Residence, v němž sídlí česká výprava, stojí v izraelské Netanji padesát metrů od rozpěněné hranice vln Středozemního moře na pláži Sironit Beach. K tomu sluníčko a dvacet stupňů. Simona Baumrtová se ale přesto po ranním tréninku trochu mračila.

„Bylo to hrozný, Bart mě kopnul do břicha,“ popisovala Baumrtová kolizi v závodním bazénu s prsařem Petrem Bartůňkem. „Čekala jsem, že mě spíš kopne nějakej Rus nebo Ruska, ale zrovna Bart nemusel... Dá se s tím počítat. I v Čechách se to pravidelně stává, to je prostě nevýhoda krátkých bazénů.“

Smůla byla, že se Baumrtová připletla do cesty zrovna Bartůňkovi. „Lepší kopanec dostat nemohla,“ usmál se reprezentační trenér Vlastimír Perna.

V Netanji bude od středy do neděle bojovat pětistovka plavců, kteří se při trénincích musí srovnat do jednoho závodního a jednoho tréninkového bazénu. A v hale byl pořádný mumraj.

Závadová: Nejlepší závod hned na začátek

Polohovkářka Barbora Závadová proto závodní bazén brzy opustila a vydala se do nedalekého tréninkového bazénu. „Bylo tam tolik lidí, že jsem odešla,“ uvedla Závadová. „Ale je to pěkné. Závodní bazén vypadá, že bude rychlý. Je to trošku stísněné, ale je to fajn.“

Závadovou hned ve středu, kdy šampionát startuje, čeká její hlavní disciplína na 400 metrů polohový závod.

„Nic jiného mně nezbývá. Na olympiádě i na dlouhé Evropě to bude stejně, že to začíná dlouhou polohovkou. Tak si na to musím tak nějak zvyknout, snad to zvládnu,“ přeje si Závadová.

Jednadvacítka českých plavců si v Netanji zvyká na nečekané  kulisy města plného zánovních i ještě nedostavěných věžáků a zároveň všudypřítomných vysokých jeřábů. Zároveň si plavci ale užívají jarního počasí a blízkosti pláže, k níž to mají z hotelu jenom několik kroků.

„Já jsem nečekala, že v Izraeli budou mrakodrapy a bude to podobné Dubaji, Kataru…“ hodnotila Baumrtová. „Přijeli jsme večer, když už byla tma. Ale ráno to bylo super. Máme výhled na pláž, to je příjemný, dvacet stupňů je taky fajn... Ráno jsem vyšla s brejlemi, v tričku, aby mě to neoslnilo.“

Česká plavkyně Simona Baumrtová
Česká plavkyně Simona Baumrtová

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud