29. července 2017 • 10:51

Skvělý Micka! O tři sekundy zlepšil český rekord a je ve finále MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plavec Jan Micka vylepšil v rozplavbě své hlavní trati 1500 metrů volný způsob na mistrovství světa v Budapešti časem 14:55:47 o více než tři sekundy vlastní český rekord a ze čtvrtého místa bezpečně postoupil do nedělního finále. Ve světové konkurenci se mu to ve velkém bazénu povedlo poprvé v kariéře. Naopak Anna Kolářová a Petra Chocová neuspěly.



Dvaadvacetiletý Micka nestačil v nejsilnější rozplavbě pouze na vítězného Ukrajince Mychaila Romančuka a na své italské tréninkové partnery Gregoria Paltrinieriho s Gabrielem Dettim. V neděli bude útočit na nejlepší český výsledek na letošním šampionátu, dosavadním maximem je sedmá příčka Simony Baumrtové ze znakařské stovky.

Chocová obsadila na nejkratší prsařské trati 22. místo, Kolářová skončila v kraulařském sprintu sedmadvacátá. Mistryně Evropy na padesátce z roku 2012 Chocová zaostala časem 31,69 za postupem o téměř půl sekundy, na vlastní český rekord ztratila více než sekundu. Ještě o pár setin více než Chocové scházelo k semifinále Kolářové, jež dohmátla v čase 25,56.

Zatajit dech a na dno! Plavec Jan Micka se fotil pod vodou pro Sport Magazín
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud