18. prosince 2017 • 16:46

Český plavec v problémech! Šefl měl pozitivní test na kokain

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plavec Jan Šefl měl v listopadu při Velké ceně Brna pozitivní dopingový test na kokain. Českého rekordmana na trati 200 metrů motýlek čeká v úterý podle informací ČTK řízení před disciplinární komisí plaveckého svazu.



Sedmadvacetiletý Šefl vyhrál v Brně 11. listopadu rozplavby na 50 metrů motýlek v novém rekordu mítinku 23,26 sekundy, do finále však už nenastoupil. O necelé dva týdny později chyběl na mistrovství republiky v krátkém bazénu v Plzni, kde plavci měli jedinou šanci plnit limity na právě skončené mistrovství Evropy v Kodani.

"Případ bude na svém úterním zasedání řešit svazová disciplinární komise za účasti zástupce Antidopingového výboru ČR," uvedl pro Sport.cz předseda plaveckého svazu Petr Ryška.

Plzeňský závodník Šefl se v posledních letech pravidelně účastnil evropských i světových šampionátů, z domácích mistrovství má řadu titulů. Jeho neúčast na ME v Kodani reprezentačního trenéra Vlastimíra Pernu mrzela.

"To je aktuální problém a v případě, že to bude potvrzeno a bude mu uložena nějaká sankce, tak je to druhá věc, která mě mrzí. Patřil k těm, na kterých se dalo ještě stavět a mohl ještě něco dokázat," řekl Perna Radiožurnálu.

Kokain je na seznamu zakázaných látek mezi stimulanty a za jeho nález hrozí až čtyřletý zákaz činnosti.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud