2. září 2015 • 18:08

Zvládl i vlnobití. Bylo to nepříjemné, přiznal po postupu Synek

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skifaři Ondřej Synek a Mirka Knapková postoupili do semifinále mistrovství světa na francouzském jezeře Aiguebelette, kde si v pátek můžou zajistit nominaci na olympijské hry. Z oprav prošly i ženský dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah ve složení Miroslav Vraštil, Ondřej Vetešník, Jiří Kopáč, Jan Vetešník.



Knapková vyhrála své čtvrtfinále o tři a půl sekundy před Kanaďankou Carling Zeemanovou, Synek porazil o dvě sekundy Brita Alana Campbella.

„Co jsem si stanovil, tak jsem taky udělal. Chtěl jsem vyhrát. Jel jsem víceméně start, cíl,“ pochvaloval si Synek. „Byl to dobrý závod. Jelo se mi dobře. Byl to jeden z mých letošních nejlepších a nejjednodušších závodů.“

Veslaři se i dnes na jezeře Aiguebelette prali se zrádnými vlnami.

„Vlny byly první kilometr z boku. Po startu to nebylo nepříjemné. Někteří soupeři, kteří to neumí nebo se bojí, si nadělili větší rozdíly, než bývá. To k tomu patří. Všem fouká stejně. Kdo byl lepší, ten jel rychleji,“ líčil Synek.

Semifinále ho čeká v pátek a utká se s Kubáncem Fournierem Rodriguezem, Dánem Nielsenem, Belgičanem Obrenem, Litevcem Griskonisem a Polákem Wegrzyckim-Szymczykem.

„Kubánec dojel třetí a trošku to zkomplikoval, protože teď pojedu silnější semifinále,“ říká Synek. „Ale pokud chce člověk vyhrát, pomýšlet na stupně, tak by ho to nemělo zastavit.“

Kanpková se v semifinále utká Rakušankou Lobnigovou, Irkou Puspureovou, Číňankou Ťing-li Tuan, Američankou Stoneovou a Thornycroftovou ze Zimbabwe.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud