6. září 2015 • 17:00

Stříbro je před olympiádou příslib, těší skifařku Knapkovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skifařka Miroslava Knapková se po roční přestávce vrátila mezi medailistky na mistrovství světa a naznačila tak, že na olympijských hrách v Riu de Janeiro s ní musejí soupeřky opět počítat. V Argentině bude čtyřiatřicetiletá veslařka obhajovat zlatou medaili z her v Londýně.



"Jsem strašně šťastná. Hlavně proto, že je to rok před olympiádou a při kvalifikaci je konkurence strašně velká. Už to, že jsem postoupila do finále A, byl pro mě velký úspěch a možná ze mě trošičku spadla nervozita," řekla Knapková, která před rokem na šampionátu v Amsterodamu jela jen finále B.

I proto se letošního roku trochu obávala. "Byla jsem trochu skeptická. Loni jsem trénovala, co to šlo. Sice jsem měla zranění, ale překonávala jsem je. Nevěděla jsem tak, co mě čeká. Doufala jsem, že vydrží zdraví, a prostě jsem trénovala tak, abych nebyla extrémně unavená a neprojevilo se nějaké zranění. Potom jsem věřila, že by to mohlo vyjít," popsala své pocity po zimní přípravě.

Ve francouzském Aiguebelette se z vítězství radovala australská favoritka Kim Crowová, za níž Knapková zaostala téměř o tři sekundy. S odstupem ale byla spokojená. "Před závodem jsem ani nepomýšlela na to, že bych ji periferně viděla, a myslím si, že během finále nebyla tak daleko. Těší to a jsem z toho překvapená. Jela jsem nadoraz, ale nejsem vyšťavená. Doufám, že do příštího roku je to velký příslib," uvedla svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského.

Za rok by se do pole skifařek měla vrátit loňská světová šampionka Emma Twiggová z Nového Zélandu, která letošní sezonu vynechala. Dobré výsledky však Knapkovou povzbuzují. "Blíží se to k olympiádě a vidím, jak se forma zvyšuje, zlepšuje. Je to určitě povzbuzení," podotkla Knapková, která se před čtyřmi lety na jezeře Bled stala světovou šampionkou.

Psychicky jí k úspěchu ve Francii pomohlo, že jela do známého prostředí, kde se jí líbí. I před MS totiž nedaleko Aiguebelette trénovala. "Pro mě dělá hodně, když se mi líbí atmosféra a mám dobrý pocit z prostředí. Znám to tady a nemusela jsem nic zjišťovat a rozkoukávat se, když jsme sem přijeli," řekla Knapková.

Podobné by to mohlo být i v Riu, kde se byla podívat již v listopadu 2013. "Tam jsem ale neměla možnost trénovat. Nebyla tam postavená dráha," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud