31. července 2015 • 08:59

Highjump po šestnácté: Skokani opět předvedou v Hřiměždicích show

Autor: ab, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již po šestnácté se sejdou čeští i světoví skokani v areálu bývalého kamenolomu v Hřiměždicích, aby z můstku ve výšce 16m předvedli nejen show pro diváky, ale zároveň si to rozdali o titul mistra republiky ve skocích do vody. Jistotou je, že i letošní ročník akce Desperados Highjump bude bavit!



Highjump to nejsou jen obyčejné skoky do vody, ale i bohatý doprovodný program, který zahrnuje vystoupení mnoha kapel na celkem třech hudebních stageích, exhibici Libora Podmola a Martina Koreňe v FMX, volné vznášení nad vodní hladinou od borců, kteří ovládají flyboarding nebo již tradiční a stále více oblíbené placáky neboly splashdiving.

Již v pátek odpoledne probíhá v lomu kvalifikace, která je určena i pro odvážnou veřejnost a je díky ní možné probojovat se do hlavního závodu. Tam budou v sobotu soutěžit borci nejen z Česka, ale i ze zahraničí na můstcích ve výškách 12 a 16 metrů a také na divácky atraktivní houpačce.

Účast přislíbili mimo jiné Andy Hulliger ze Švýcarska, Ilya Schurov z Ruska nebo třeba Christian Elvis Guth z Německa, který se specializuje především na placáky. Tento držitel světového rekordu ve skoku placáků skočil do vody pěkně natvrdo z výšky 43 metrů a na Highjumpu plánuje vybrat skokany pro nadcházející mistrovství světa v této disciplíně.

Želízkem v ohni pro Českou republiku bude jistě Jan Bílý, který se Highjumpu zůčastnil poprvé již v roce 2008. Od té doby jezdí do Hřiměždic nepřetržitě každý rok a letos bude jistě útočit na ty nejvyšší příčky.

Pokud stále váháte, podívejte se na video z loňského ročníku, které vás jistě přesvědčí, že Highjump je ta pravá akce pro nadcházející víkend!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud