1. srpna 2015 • 21:32

Show v Hříměždicích: V hořícím kostýmu do vody či skoky z 16 metrové věže

Autor: ab, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní show! Jedna paráda střídala druhou a diváci skoro nevěděli, kam dřív koukat. To byl v pořadí již šestnáctý ročník akce Desperados High jump, který se konal o víkendu v hřiměždickém lomu nedaleko Příbrami.



High jump, to není jen mistrovství České republiky ve skocích do vody, ale dva dny nabitého programu, ze kterého si vybere zaručeně každý. Stejně jako každý rok, i letos vymysleli pořadatelé nová lákadla, aby se akce neomrzela.

Ze skokanů uchvátil teprve třináctiletý talent z Anglie, který minimálně podle ohlasu dávků zastínil naprostou většinu svých o dost starších kolegů. Lian Atkins z Austrálie se nechal zapálit, než se vrhnul z dvanáctimetrového můstku do vody a splashdiveři pod vedením Christiana Gutha házeli do vody takové bomby, že cákance létaly do výšky hodně přes deset metrů.

Koho by snad omrzela voda, mohl se přesunout na louku vedle lomu, kde své umění předváděl Libor Podmol a další jezdci ve freestyle motokrosu nebo třeba borci v disciplíně zvané parkour. Tihle borci neskáčí na koních, jak by se mohlo zdát, ale své neuvěřitelné kousky předvádí prostě jen tak díky svým nohám.

Vrátíme-li se zpět k vodě, která samozřejmě na této akci zastává hlavní roli, diváky přiváděli do varu “akrobaté”, kteří více než čtyřicet metrů vzdálenosti a deset metrů nad lomem hravě přešli po slackline. Vrcholem doprovodného programu pak v sobotu byla exhibice Petra Civína na flyboardu, díky kterému se dostal až dvanáct metrů nad vodní hladinu a ve vzduchu předváděl podobné triky, jako samotní skokani.

Závěrečný den otevřeného mistrovství České republiky ve skocích do vody Highjump se konal 1. srpna v žulovém lomu u Hřiměždic na Příbramsku. Petra Smolíková při skoku z 12 metrů.
Závěrečný den otevřeného mistrovství České republiky ve skocích do vody Highjump se konal 1. srpna v žulovém lomu u Hřiměždic na Příbramsku. Petra Smolíková při skoku z 12 metrů.

Mistrem republiky ve skocích do vody se stal favorizovaný Jan Bílý následovaný Jakubem Kunáškem a Adamem Klemmem. Ve všech třech disciplínách jednotlivě, tedy ve skocích z 12m, 16m a houpačky, byl nejlepší Andy Hulliger, který tak prodloužil svou sérii umístění na stupních vítězů a stále tedy platí, že se mu to povedlo pokaždé, když přijel.

Přestože na akci nejednou zazněl slogan “My nejsme festival”, tak v pozadí nezůstával ani hudební program, kdy se na čtyřech stageích vystřídal nespočet kapel a DJů, kteří návštěvníky bavili až do ranních hodin.

Letošní ročník tak znovu byl více než povedenou akcí a jisté je, že již nyní se všichni těší na příští rok.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud