5. srpna 2015 • 14:47

Sen o medaili nevyšel, Navrátil byl na MS osmý. Ale skočil si i Supermana

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentant Michal Navrátil skončil na mistrovství světa v Kazani osmý v extrémních skocích z 27 metrů a neobhájil tak čtvrté místo z minulého šampionátu v Barceloně. Navrátil dostal od rozhodčích za pět skoků celkem 564,35 bodu a k vysněné medaili mu chybělo bezmála třicet bodů. Závod vyhrál Brit Gary Hunt, který vylepšil předloňské druhé místo (629,30 bodu).



"V Barceloně jsem skákal čistěji. Navíc jsem tady zkazil stojku a hned to bylo o dvacet bodů méně, než bych měl mít," řekl Navrátil Radiožurnálu. Svůj nejlepší skok, trojné salto s dvěma a půl vruty, předvedl v posledním pátém kole.

Michal Navrátil při svém finálovém skoku na MS v Kazani Michal Navrátil při svém finálovém skoku na MS v KazaniFoto AP Photo

"Skákal jsem to poprvé v plavkách a hned na mistrovství světa. Předtím jsem ho zkoušel jenom v neoprenu. I proto budu na tohle mistrovství světa vzpomínat s radostí," uvedl.

Navrátil měl před šampionátem potíže s ramenem, ale i jeho soupeři se potýkali se zdravotními problémy a český skokan si dělal zálusk na boj o cenný kov stejně jako v Barceloně. I když se mu přání nesplnilo, po závodu alespoň předvedl svůj slavný skok á la Superman. "Jsem rád, že mě nechali skočit. Užil jsem si to a myslím, že se mi Superman povedl, ale skáču to, jen abych pobavil lidi," řekl.

Druhé místo obsadil Mexičan Jonathan Paredes (596,45), třetí byl Rus Arťom Silčenko. O medaili posledním pokusem přišel Američan David Colturi, který sáhl k nejtěžšímu skoku dne, ale nepovedl se mu a propadl se na čtvrtou pozici.

Extrémní skoky do vody:

Muži:
1. Hunt (Brit.) 629,30,
2. Paredes (Mex.) 596,45,
3. Silčenko (Rus.) 593,95,
4. Colturi 586,70,
5. Jones (oba USA) 579,15,
6. Duque (Kol.) 571,55, ...8. Navrátil (ČR) 564,35.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud