13. května 2016 • 10:00

Nervy na vodě při ME! Ze silné trojky pojede do Ria jen jeden

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou známí jako pohodáři, které jen tak něco nerozhází. Teď to ale budou nervy. Vodní slalomáři ode dneška čeká mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši, které definitivně rozhodne o olympijské nominaci. Pozornost je upřena na kajakáře. Ze silné trojky Jiří Prskavec, Vavřinec Hradilek, Vít Přindiš pojede do Ria jen jeden.



Každý z nich by v na olympijských Hrách v Riu de Janeiro mohl bojovat o medaili. V krutém kvalifikačním systému je ale místo jenom pro jediného. Jaká je situace po prvních čtyřech nominačních závodech?

Žebříček vede loňský mistr světa Jiří Prskavec s 31 body, Vít Přindiš ztrácí dva body a stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek tři body. Prskavcovi stačí k olympiádě vítězství, nebo druhé místo za Hradilkem. Vítězství by přineslo jistotu i Přindišovi. Hradilek musí vyhrát a ještě spoléhat na to, že Prskavec skončí až třetí. Celkové pořadí přitom nominaci neovlivní, podstatné budou vzájemné výsledky Čechů.

„Medaile nebude podstatná,“ konstatuje Prskavec. „Budeme se snažit zajet výsledek. Finále by mělo být v našich silách, tam si to budeme chtít rozdat,“ plánuje Hradilek.

Umělá slalomová trať na řece Váh patří k nejstarším na světě – po areálu v Augsburgu jde o vůbec nejstarší funkční trať určenou pro mezinárodní slalomářské závody, vybudovaný v roce 1978.

V dějišti letošního šampionátu zatím vládla pohoda. „Dost nám přeje počasí a tréninky jdou pěkně od ruky, oproti soustředění před čtrnácti dny je skoro pořád sluníčko,“ hlásil Přindiš.

Na soustředění před dvěma týdny však reprezentanti zažili v Liptovském Mikuláši pořádnou zimu. „Déšť se změnil v největší vločky, co jsem za poslední dvě zimy viděl, nikdy jsem v takové vánici nejezdil. Do očí to bilo jako na lyžích,“ popisuje Hradilek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud