4. září 2016 • 12:55

Deblkanoisté slaví v Troji bronz, Vojtová skončila na čtvrtém místě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deblkanoisté Ondřej Karlovský a Jakub Jáně obsadili třetí místo na Světovém poháru ve vodním slalomu v Praze a získali po loňském stříbru druhou medaili v seriálu v kariéře. České kajakářky na kanále v Troji na stupně vítězů nedosáhly, nejlepší Veronika Vojtová skončila čtvrtá.



Během víkendu si čeští reprezentanti připsali pět pódiových umístění. V sobotu obsadili kompletní stupně vítězů kajakáři v čele s vítězem Jiřím Prskavcem, v neolympijské kategorii kanoistek byla druhá Kateřina Hošková.

Závěrečný závod deblkanoí vyhráli olympijští vítězové Ladislav a Peter Škantárové ze Slovenska, druzí byli Němci Robert Behling a Thomas Becker. Karlovský a Jáně s dvěma doteky na brankách ztratili na slovenské bratrance 5,53 sekundy.

"Neskutečný zážitek před domácím publikem. Kolem jedenácté brány přišla nálož křiku a podpory od fanoušků, naběhla mi husí kůže a říkal jsem si, že se do toho musíme opřít a dokázat to. Takže s jízdou je naprostá spokojenost," uvedl Karlovský.

Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm nenavázali na semifinálové vítězství a skončili s šesti trestnými sekundami šestí. Olympionici Jonáš Kašpar a Marek Šindler do elitní desítky nepostoupili.

Vojtová dojela čtvrtá

Vítězka sobotního exhibičního kajak crossu Vojtová zajela jako jediná z desítky finalistek čistou jízdu bez penalizace. Na stupně vítězů to však nestačilo, na třetí místo ztratila téměř sekundu. Vyhrála Němka Ricarda Funková díky suverénně nejrychlejší jízdě i s šesti trestnými sekundami.

"Jsem nadšená, i když tam byly chyby a je to brambora," řekla Vojtová po svém druhém finále v SP v kariéře. "Byla jsem hodně unavená, protože při kajak crossu na plastové lodi to je, jako když rozjíždíte tank. Uděláte záběr a vůbec nic se nestane, až jsem si dneska říkala, že jsem to vůbec jela. Ale stálo to za to, dnešek je povzbuzením do další sezony," řekla.

Mistryně světa Kateřina Kudějová byla šestá. Připsala si dva šťouchy, především se však stejně jako na olympijských hrách v Riu musela do jedné branky vracet. Další Češka Karolína Galušková branku vůbec neprojela a společně s dalšími šesti doteky byla ve finále beznadějně poslední.

Na výkonu Kudějové se mohla podepsat nemoc, kterou si přivezla z Ria. "Dostala jsem antibiotika na angínu, byla jsem až do teď nemocná," řekla Kudějová. "Ale tím, že to je tady v Troji, což je srdcová záležitost, tak jsem tady chtěla jet. Na závody už mi bylo celkem dobře. Trať byla ale hodně náročná," uvedla.

Příští týden do Tacenu na finále SP už nepojede, ještě zvažuje závěrečný závod Českého poháru na Trnávce. "Chci si odpočinout, nastartovat se na další sezonu. Na konci září se ale chystá k moři na dovolenou. "Pojedu na Srí Lanku na 15 dní. Těším se na surf," řekla.

V semifinále vypadla osmačtyřicetiletá Štěpánka Hilgertová. Dvojnásobná olympijská vítězka několikrát na trati chybovala, do jedné branky se vracela a byla klasifikována na 27. místě.

Světový pohár ve vodním slalomu v Praze - finále:

Ženy:

K1:
1. Funková (Něm.) 108,59 (6),
2. Satilaová (Braz.) -2,16 (4),
3. Terčeljová (Slovin.) -2,78 (6),
4. Vojtová -3,72 (0), ...6. Kudějová -8,29 (4), 10. Galušková -65,92 (62), 27. Š. Hilgertová (všechny ČR) vyřazena v semifinále.

Muži:

C2:
1. L. Škantár, P. Škantár (SR) 108,29 (0 tr. sekund),
2. Behling, Becker (Něm.) -2,66 (2),
3. Karlovský, Jáně -5,53 (4), ...6. Koplík, Vrzáň -12,42 (6), 14. Kašpar, Šindler (všichni ČR) vyřazeni v semifinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud