2. září 2017 • 16:22

Kajakář Přindiš slaví další výhru. Po vítězství v Ivree vede světový pohár

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakář Vít Přindiš vyhrál závod Světového poháru v Ivree a po třetím vítězství v sezoně se ujal vedení v seriálu. Český reprezentant už letos triumfoval v Praze i v Augsburgu, pouze minule v dalším německém dějišti Markleebergu nezvládl semifinále. Do závěrečného závodu sezony, který se pojede za týden v Seu d'Urgell, půjde s třicetibodovým náskokem na německého soupeře Sebastiena Schuberta, který dosud vedl o bod, ale v Itálii ho postihl semifinálový výpadek.



Třetí místo vybojovala v Ivree kanoistka Tereza Fišerová. Při třetím vítězství suverénní Australanky Jessicy Foxové za sebou se prosadila na stupně vítězů poprvé v sezoně. V celkové klasifikaci se posunula za Foxovou na druhé místo.

Průběžné vedení mezi deblkanoisty udrželi Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem , přestože ve čtvrtém závodě sezony poprvé skončili bez medaile na čtvrtém místě.

Přindiš v Ivree zvítězil s náskokem 29 setin na Američana Michala Smolena, třetí skončil stříbrný olympijský medailista Patrik Kauzer ze Slovinska. Při absenci mistra světa Jiřího Prskavce skončily už v semifinále naděje juniora Tomáše Zimy a zkušeného Vavřince Hradilka. Ten by časem s přehledem postoupil, ale dodatečně mu byla udělena padesátisekundová penalizace za těsný průjezd jedné z protivodných branek.

Hradilek výrok hlavní rozhodčí Sue Natoliové těžce nesl. "Raději bych skončil se závody (mezinárodní federace) ICF, než být svědkem takových výroků," zlobil se Hradilek na twitteru. "Bylo to těsné, ale všichni tři úsekoví rozhodčí to uznali. Byl jsem si jistý postupem do finále a dvacet minut po mé jízdě se to změní na penalizaci... Jsem spokojený, že jsem pořád rychlý, ale jsem tak naštvaný, že přemýšlím, jestli raději nedělat něco jiného," pokračoval exmistr světa a stříbrný olympijský medailista.

Fišerová nestačila vedle trojnásobné mistryně světa Foxové už jen na Viktorii Wolffhardtovou. S rakouskou soupeřkou prohrála letošní vicemistryně Evropy o čtyři sekundy, za suverénní vítězkou zaostala skoro o patnáct.

Závod deblkanoí vyhráli slovenští bratranci Ladislav a Peter Škantárovi. Kašpar se Šindlerem, vítězové z Prahy a Markleebergu a stříbrní z Augsburgu, udělali ve finálové jízdě hned v úvodu chybu, čtvrté branky se dotkli a projeli ji až napodruhé. Za zlatem zaostali o tři sekundy, za bronzem o necelou vteřinu. Do desetičlenného finále se probila i bratrská juniorská dvojice Vojtěch a Tomáš Hegerové, ale na soupeře už nestačili.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud