30. července 2009 • 10:41

V Itálii jsem nejlepší, věří si Pellegriniová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plavkyně Federica Pellegriniová se považuje za nejlepšího italského sportovce všech dob. Uvedla to poté, co na světovém šampionátu v Římě vytvořila ve středu již svůj třetí světový rekord, celkově desátý v kariéře.



Dvacetiletá Pellegriniová na šampionátu vybojovala ve světovém rekordu zlaté medaile v závodech na 400 metrů volný způsob a na poloviční trati, na které vytvořila rekord jak v semifinále, tak následně i ve finále.

"Bez falešné skromnosti, nemyslím, že by se o tom dalo pochybovat," uvedla Pellegriniová na dotaz, zda se považuje za nejlepšího italského sportovce.

"S dnešním rekordem jich už mám deset, a to mi je stále ještě 20 let. Vyhrála jsem olympiádu, jsem dvojnásobnou mistryní světa. Tak proč bych si něco takového nemohla myslet," dodala. Zároveň však přiznala, že ji závody v Římě fyzicky i psychicky vyčerpaly.

"Rozhodně jsem nečekala, že bych mohla být na obou tratích tak rychlá. Stálo mě to ale hodně sil. Před finále dvoustovky jsem brečela, protože jsem se cítila vyčerpaná. Nakonec to vyšlo," uvedla plavecká hvězda, která již v 15 letech získala stříbro na olympiádě v Aténách na kraulové dvoustovce.
K úspěchům jí pomáhá i to, že od 14 let trénuje s muži. Prý i kvůli tomu, že chce dokázat, že ženy s muži udrží tempo.

"Vím, že je nemohu porazit, ale rozhodně moc neztrácím. Čas 1:52 na dvoustovce je skoro čas chlapů," dodala Pellegriniová, která bude v Římě ještě startovat v dnešním finále kraulové štafety na 4x200 metrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud