1. listopadu 2011 • 16:48

Rivalové z ligy volejbalistek budou trénovat společně

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně neobvykle využijí reprezentační pauza v extralize volejbalistek dva týmy, které se mohou na jaře potkat v play off. Prostějov (lídr soutěže) a KP Brno (momentálně čtvrtý tým tabulky) složí dohromady svoje družstva a absolvují několik tréninků společně.



Důvod? Protože z obou celků jede řada hráček na reprezentační srazy svých zemí, nestály by tréninky nejspíš za nic. Takhle složí Prostějov a Brno dvě sedmičky volejbalistek a může nacvičovat herní situace.

Navzdory tomu, že týmy spolu v extralize soupeří a předloni se utkaly ve finále, to oba trenéři vítají jako velmi užitečnou pomoc.

„Jsme moc rádi, že se povedlo tuhle spolupráci domluvit. Půjde o celkem pět společných tréninků VK a KP, tři v Brně a dva v Prostějově. Kromě toho budou naše holky pracovat i samostatně, ale nebýt zvoleného řešení, těžko by děvčata mohla na potřebné úrovni dělat týmové volejbalové věci,“ řekl prostějovský kouč Miroslav Čada.

Společných tréninků bude pět – tento týden dva v Prostějově, příští týden tři v Brně. Trenéři si hráčky podle potřeby promíchají.

Výhodné je to především pro mistrovský Prostějov, jemuž zůstanou doma jenom čtyři volejbalistky plus jedna plánovaná posila. KP Brno dodá deset odbíjenkářek.

Chybět bude i Čada, který vede slovenskou reprezentaci. Naopak brněnský trenér Ondřej Marek, asistent trenéra českého národního družstva, zůstane v Brně. „Ne, trenéři se prohazovat nebudou,“ usmál se variantě další výpomoci.
I pro KP Brno se jedná o výhodnou dohodu. Mladé hráčky mohou hodně odkoukat od zkušených volejbalistek v kádru mistra.

Marek se nedomnívá, že by před sebou oba regionální rivalové měli co skrývat.

„Navíc Prostějov je někde úplně jinde. Neřeknu, kdyby šlo o Olomouc a bylo před play off, tak bychom do toho asi nešli. Takhle to ničemu nevadí. Může to přinést jen užitek,“ těší se. Podobný případ viděl prý i u mužských reprezentací, kde spolu během mistrovství Evropy trénovali Češi a Rusové.

Prostějov se v kompletním složení znovu sejde až v pondělí 14. listopadu, kdy mu bude chybět šestnáct dní do startu Ligy mistryň. „V tomhle zbylém čase maximálně zapracujeme na sehranosti mančaftu, abychom do soutěže šli v co nejlepší formě,“ dodal Miroslav Čada.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud