17. září 2014 • 22:37

Volejbalisté Brazílie a Německa jsou v semifinále mistrovství světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci titulu Brazilci a volejbalisté Německa postoupili do semifinále mistrovství světa. Úřadující šampioni z Brazílie po úterní první porážce na turnaji od domácího Polska (2:3) neztratili ani set v utkání s ruskými olympijskými vítězi a vyhráli 25:22, 25:20 a 25:21. Mají teď čtyři body a ve skupině H už neskončí hůře než druzí. Rusové s Brazilci prohráli počtvrté za sebou, s nikým jiným se to sborné v historii nestalo.



Němci také dali zapomenout na nevydařený vstup do čtvrtfinálové fáze a po hladké porážce od Francie zdolali ještě přesvědčivěji překvapení turnaje Írán 25:15, 25:21, 25:19.

Tým Vitala Heyena tak nadále může pomýšlet na zisk historicky druhé německé medaile. Tu dosud jedinou vybojoval výběr někdejší NDR při zisku titulu v roce 1970. Od sjednocení Německa bylo nejlepším výsledkem reprezentace osmé místo v roce 2010.

O postup už Němce nemůže připravit ani případné vysoké vítězství Íránu nad Francií, skóre jim už nyní zaručuje nejhůře druhé místo. V druhé skupině se Rusové utkají o postup s Poláky a postup jim zajistí jen vítězství za tři body.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud