19. listopadu 2014 • 22:34

Budějovice prohrály v Rakousku. Innsbruck vyhrál s přehledem 3:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Českých Budějovic prohráli i své druhé utkání v Lize mistrů. Zápas na palubovce Tirolu Innsbruck dnes nezvládli a rakouskému šampionovi podlehli jasně 0:3 po setech 22:25, 19:25 a 14:25.



Český mistr přitom začal odvážně a dostal se do vedení. "Ještě to chce víc odvahy. Máme tři čapnuté balony a bodově je z toho nula," burcoval hráče trenér Jan Svoboda. Jeho svěřenci o náskok přišli, protože chybovali víc než soupeř.

Ve druhém setu se do hry dostával poprvé po zranění kotníku také smečař Michálek, který nahradil hlavně na přihrávce mladíka Šulistu, ale právě přihrávka se hostům nedařila. "Soupeř byl lepší především v útoku. Výrazně to ale způsobilo, že nás domácí zatlačili na přihrávce. Byli jsme v tomto směru pozadu, následně přicházely chyby na nahrávce a v útoku," řekl Svoboda.

Nefungovalo příliš ani podání, Jihočeši zkazili servis jedenáctkrát. Druhý a zejména třetí set vyzněly zcela pro Innsbruck, který koučuje Slovák Štefan Chrtianský. Hru Budějovic neoživila párkrát změna Zapletala za Habra na nahrávce.

"V půlce prvních dvou setů jsme drželi rovinu a přestože jsme zariskovali, tak soupeř potvrdil kvalitu a v závěrech setů nás jasně přehrál," řekl Svoboda. "Postupem času jsme se dostávali do tempa a byli jsme lepší než Budějovice. Věděli jsme, že soupeř má potíže se zraněnými hráči. Teď se připravíme na Belchatów, to bude jiný kalibr," řekl po utkání Chrtianský

České Budějovice nastoupí ke třetímu zápasu 4. prosince v Antverpách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud