4. července 2015 • 21:43

Volejbalistky porazily Chorvatsko a mají první výhru v Grand Prix

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky si v Grand Prix připsaly první letošní vítězství. Ve skupině v Poreči porazily svěřenkyně italského trenéra Carla Parisiho domácí Chorvatsko 3:0 po setech 25:17, 25:19 a 25:19.



Duel týmů, které na úvod Grand Prix prohrály shodně 1:3, vyzněl jednoznačně pro Češky. Mlejnkové se na začátku povedla dvě esa za sebou, další přidala Trnková, v útoku se prosazovaly univerzálka Vanžurová s kapitánkou Havelkovou a náskok v prvním setu strmě stoupal.

Chorvatky jen občas využily české nedůslednosti, ale hostující celek hrál soustředěně a vždy kontroval delší bodovou sérií. I v třetím setu vedly soupeřky jen krátce, české útočnice po kombinacích s nahrávačkou Vincourovou rychle dotáhly zápas k hladkému vítězství. Čtrnácti body se na něm podílela Vanžurová, o bod méně si připsaly Mlejnková a Havelková.

Pořadí druhé divize vede s dvěma výhrami Nizozemsko, které v pátek zvítězilo nad českým výběrem 3:1. V neděli se reprezentantky utkají s Argentinou, příští týden odehrají turnaj v Bulharsku. Tři nejlepší týmy a pořádající Polsko se pak 1. a 2. srpna utkají ve Final Four druhé divize Grand Prix.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud