14. října 2015 • 19:37

Šok pro Poláky. Mistři světa padli ve čtvrtfinále ME se Slovinskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbaloví mistři světa Poláci skončili na mistrovství Evropy překvapivě už ve čtvrtfinále. Favorizovaný celek sice v souboji se Slovinskem dotáhl ztrátu dvou setů, ale v tie-breaku nevyužil mečbol a prohrál 2:3.



V sobotním semifinále se Slovinsko utká s úřadujícími evropskými vicemistry z Itálie. Ti v repríze finálového zápasu předloňského šampionátu porazili v domácím prostředí v Bustu Arsiziu ruské obhájce titulu a olympijské vítěze z Londýna hladce 3:0. Nyní Italy čeká přesun do Sofie, kde se odehraje závěr turnaje.

Na šampionátu už skončili také obhájci bronzových medailí Srbové, kteří podlehli Francii 1:3. Francouzi, letošní vítězové Světové ligy, budou hrát o finále s domácím Bulharskem, které stejně jako v základní skupině vyhrálo nad Německem ve třech setech.

Slovinci, které vede italský trenér Andrea Giani, byli dosud na ME nejlépe devátí, jenže tentokrát v osmifinále vyřadili Nizozemsko a pak si odvážně vyšlápli i na Poláky. Ve třetím setu ještě nezvládli koncovku, ale v tie-breaku pak za stavu 13:14 odvrátili mečbol a dalšími dvěma body dotáhli zápas k postupu. Bitva, kterou prodlužovalo časté zkoumání sporných míčů na videu, trvala téměř dvě a čtvrt hodiny.

Italové jsou ze čtveřice semifinalistů jediným týmem, který už ME dokázal vyhrát, a to dokonce šestkrát. Francouzi mají čtyři stříbrné medaile a dva bronzy, Bulhaři se v minulosti na stupně vítězů probojovali pětkrát.

Čtvrtfinále mistrovství Evropy volejbalistů v Bulharsku a Itálii:
Slovinsko - Polsko 3:2 (17, 19, -23, -19, 14),
Francie - Srbsko 3:1 (22, 23, -14, 20),
Bulharsko - Německo 3:0 (19, 23, 23),
Itálie - Rusko 3:0 (20, 19, 19).

Semifinálové dvojice (sobota 17. října v Sofii):
Bulharsko - Francie,
Itálie - Slovinsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud