28. října 2015 • 19:47

Prohra na úvod LM. Volejbalistky Prostějova nestačily na Police

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Prostějova vstoupily do Ligy mistryň prohrou 0:3 na palubovce semifinalistek minulého ročníku z polského Chemiku Police po setech 18:25, 16:25 a 21:25. Utkání trvalo 70 minut. Polský tým potvrdil roli favorita, po celé utkání měl vývoj zápasu ve svých rukou, české mistryně získaly jen v začátcích prvních dvou setů mírný náskok. V dalším průběhu ale nestačily čelit útočnému tlaku soupeřek.



V úvodním setu držely Hanačky krok jen v úvodních míčích. Vedly ještě 7:6, v dalším průběhu už ale přesněji hrající polské mistryně těžily z důraznějšího podání a soupeřky převyšovaly na síti jak v obranné, tak i v útočné činnosti. Postupně domácí volejbalistky získaly sedmibodový náskok a tím i klid do koncovky.

Stejný průběh měla i druhá sada. Hráčkám Prostějova vyšly úvodní míče a získaly naposledy v zápase vedení 3:1. Zkušené polské volejbalistky ale šňůrou osmi bodů vzaly českým mistryním naději na obrat.

Hráčky Prostějova zachytily také začátek třetího setu, stejně jako v předcházejících dějstvích jim ale volejbalistky Polic odskočily šestibodovou šňůrou. Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady se zlepšily až v závěru zápasu, kdy ještě stačily zkorigovat náskok soupeřek a uhrály 21 bodů. Ambicióznímu polskému klubu už ale cestu k jednoznačnému vítězství nezkomplikovaly.

1. kolo volejbalové Ligy mistryň - skupina C:
Chemik Police - Agel Prostějov 3:0 (18, 16, 21)
Rozhodčí: Lungu (Rum.), Knižnikov (Rus.). Čas: 70 min. Diváci: 2500.
Nejvíce bodů Polic: Havelková 18, Werbliňská 13, Montaňová 11.
Sestava a body Prostějova: Markevičová 9, Borovinšeková 2, Weissová, Vargasová 11, Steenbergenová 6, Simonová 6, libero Kovářová - Gambová, Soaresová, Tinklová, Matienzová 3. Trenér: Čada.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud