23. dubna 2016 • 18:19

Osmý triumf v řadě! Prostějov smetl Olomouc a slaví mistrovský titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Prostějova získaly osmý mistrovský titul v řadě. Ve třetím finále extraligy v Olomouci vyhrály zcela hladce 3:0 po setech 25:12, 25:8 a 25:16. Stejným poměrem skončila i celá série, Olomouc v ní neuhrála ani set.



U všech osmi titulů Prostějova byl kouč Miroslav Čada, který za posledních patnáct sezon vedl vítězky extraligy třináctkrát. Pět dalších titulů získal před příchodem na Hanou s KP Brno. Jeho šňůru přerušil pouze Olymp Praha v letech 2005 a 2008. Z prostějovských hráček byla u všech osmi titulů Brazilka Solange Soaresová.

"Odehráli jsme nejlepší zápas z celé finálové série. Nás výkon byl bezchybný," pochvaloval si trenér Čada, který po utkání dostal sprchu šampaňským a hráčky mu hned na palubovce daly hobla.

Hned od úvodních míčů plnily volejbalistky Prostějova roli velkých favoritek. Domácí tým přehrávaly tlakem na podání i v útoku a jistotou v obraně. Olomoucké volejbalistky navzdory domácímu prostředí působily odevzdaně a jen s námahou čelily drtivému náporu. V prvním setu uhrály pouze 12 míčů.

"V zápase jsme jasně dominovali. Servisem jsme si vytvářeli tlak, útočili jsme středem, od kůlů i ze zadního pole. Do ofenzivy se nezapojovala pouze Vargasová, ale všech pět hráček," uvedl prostějovský kouč.

Stejně jednoznačný průběh mělo i další pokračování zápasu. Unavené olomoucké hráčky získávaly body většinou pouze po prostějovských chybách a marně hledaly způsob, jak by soupeřky ohrozily. O jednoznačné převaze Prostějova vypovídalo i pouhých osm bodů, které domácí volejbalistky uhrály v druhé sadě.

"Olomouc bojovala, pokoušela se nás přehrát riskantním podáním. Což domácím hráčkám moc nevycházelo," dodal Čada.

Ani ve třetím setu se obraz hry nezměnil. Prostějov získal rychle náskok 7:2, teprve v závěru setu favoritky částečně polevily. Jednoznačné vítězství si ale bezpečně pohlídaly.

"Nedařil se nám servis, hodně jsme kazili. Stejně jako v předcházejících zápasech jsme doplatili na úzký kádr. Vítězství Prostějova bylo zasloužené," poznamenal olomoucký kouč Jiří Teplý.

Olomouc - Prostějov 0:3 (-12, -8, -16).

Konečné pořadí extraligy 2015/16:

1. Prostějov,
2. Olomouc,
3. Ostrava,
4. Olymp Praha,
5. Přerov,
6. KP Brno,
7. Frýdek-Místek,
8. Šternberk,
9. SG Brno.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud