2. června 2016 • 16:36

Také Kolocová s Kvapilovou na ME postoupily ze skupiny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová a Michala Kvapilová postoupily na mistrovství Evropy do play off, do vyřazovací fáze tak prošly oba české páry. Už ve středu měly po dvou výhrách jisté pokračování v bojích o medaile ve švýcarském Bielu Markéta Sluková s Barborou Hermannovou.



Sluková s Hermannovou byly ve čtvrtek stoprocentní, dnes však narazily na obhájkyně titulu Lauru Ludwigovou s Kirou Walkenhorstovou a prohrály 13:21 a 19:21. Německé jedničky prošly rovnou do osmifinále, Češky skončily ve skupině A druhé a začnou play off od 1. kola.

Dlouholetá spoluhráčka Slukové Kolocová společně s Kvapilovou sice dnes prohrály s ruskou dvojicí Alexandra Mojsejevová, Jekatěrina Syrcevová 19:21, 21:19 a 8:15, s bilancí jedné výhry a dvou porážek nicméně díky lepšímu poměru míčů ve skupině H skončily třetí. Nechaly za sebou Finky Lehtonenovou a Lahtiovou.

"Postup byl tak tak," oddechly si české hráčky. Po nečekaném skalpu Španělek Liliany a Elsy podlehly Finkám a dnes i Ruskám. Po pouhých pěti týdnech společné přípravy skončí na ME, kam se dostaly díky divoké kartě, nejhůře sedmnácté.

"Mně se nepovedl zápas včera proti Finkám, Míša se úplně necítila dnes proti Ruskám, zítra máme v plánu hrát dobře obě a porazit kohokoli, kdo nám přijde do cesty," uvedla s úsměvem olympionička Kolocová v rozhovoru se spolupracovníkem ČTK. "Zlepšujeme se každým dnem, ale zároveň máme výkyvy. Na to, že jsme spolu takhle krátce, jsou výsledky relativně hezké," konstatovala.

Play off začne v pátek. Soupeřky určí českým dvojicím los.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud